Skocz do zawartości

wykrywacz metali typu PI bazujący na zestawie jabla

djsoczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
orientuje się ktoś może czy to: http://tablica.pl/oferta/wykrywacz-metali-na-militaria-elektronika-ID1Txc7.html#602649a2f6;r:;s: jest coś warte?? do czego głównie mógłby byc ten wykrywacz?
Napisano
ogloszeniodawca jest ok, ta rama na foto to dobry pomysł do elektroniki PI, mialem kontakt z gosciem, zrobi Ci solidnie to wszystko.
Po dołaczeniu jabla do ramy mamy wykrywacz na duze glebokie depozyty, na dno okopow,ect o dobrych zasiegach.
Napisano
kompletny chyba bo sztyce( rekojesc_) tez zapewne daje. tu masz sonde, rame i elektronike wiec komplet.
Do ramy sztyca niepotrzebna.Podłaczasz sama elektronike, wchodzisz do okopu z rama w reku.
Ja tak robie przynajmniej. Rama 50x50cm bedzie uniwersalna, moze sluzyc rowniez za cewke, bo łapie dosc małe przedmioty, sygnalizując szybszym pykaniem.
Napisano
To albo Jabel albo Pulsar dobre wykrywki jak na początek i tanie sam kiedyś miałem jabla i swego czasu sobie chwaliłem ale trzeba było się przesiąść na inny sprzęt teraz śmigam z proximą a przed jablem miałem armanda prospectora i powiem ze jabel o wiele lepiej się spisywał
Napisano
Ja też wymieniłem kilka emaili z ogłoszeniodawcą i na pewno zna się na tym wszystkim. Obecnie pomaga mi w podobnym projekcie. Polecam to jak chcesz coś naprawde głebokiego.
Napisano
napisz mu, zeby ci zrobil rame 50x50cm, montowana do sztycy srodkowym łaczeniem jak zwykla cewka, oraz elipse. Bedziesz mial solidny komplet, wszystkie hełmy twoje:)
Napisano
Mam na zbyciu dawno temu uruchomiony,przetestowany jabel z cewką/ramą 60/40 stelaż do dokończenia, jest rurka wygięta w s aluminium i dwie rurki pcv, tanio oddam.
Ja chodziłem z długaśnym kijem od szczoty jak w pierwszych wykrywaczach rozmiar:)
Zasieg pracy ogromny.
Tanio oddam:).reszta na priv.
Napisano
Na zasilaniu 12v samo hód widzial ok1.5m a na 9v ok 1.2 saperka 70/50 jakaś srobka ok 15 cm Sprzęt tylko raz testowany był w oolu jakiś czas temu , miał byc nA.duze rzeczy a zastał uruchomionym niedokończonym projektem zostawiłem ponad 150cm kabla aby owinąc ramę albo sztycę jakby komuś mało bylo, można dodać dodatkowy potencjometr, ja przerzuciłem się na kolorowe i drobne, kopanie po pachy zostawiam młodym:)
Napisano
Rama 1x1 przy delikatnie przerobionym układzie i zasilaniu 12V brała ciągnik z grubo ponad 3 metrów. Wiadro jakieś 2,5 metra, w lesie sprzęt ten był bezużyteczny i został przerobiony na standardową cewkę 25 cm.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie