YANICON Posted March 24, 2013 Author Share Posted March 24, 2013 Witam serdecznie znawców tematu o antycznych monetach grecji i rzymu.Jesli kogos uraże ,to z góry przepraszam.Mieszkam od kilku lat w Niemczech i kupuje tu monety rzymskie na niemieckim ebayu ,od renomowanych firm numizmatycznych.Każdy zakup mam udokumentowany.Są to Konstantiny,Waleriany itd.pospolite brązy.Moje pytanie jest proste, aczkolwiek nie wiem jak polskie prawo ma sie do handlu monetami antycznymi.Chcę zjechac do kraju i całą kolekcję, zakupioną za niemałe pieniążki chciałbym upłynnić w Polsce na jakiejs aukcji...Co mogę , a czego nie mogę????Prosze o pomoc, bo polska z tego co słyszałem, ma bardzo skomplikowane prawo numizmatyczne i utrudnia życie zbieraczom.Tutaj za posiadanie i handel monetami nikt nie karze.Prosze o sensowne i pomocne odpowiedzi.Tomasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted March 25, 2013 Share Posted March 25, 2013 http://odkrywca.pl/policja-zatrzymanie-przedmiotu-z-allegro-,715941.html#715941;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.