OpryskStonki Posted March 21, 2013 Author Share Posted March 21, 2013 Proszę o pomoc w określeniu monetki - przypuszczam, że to boratynka. Dodam, że to moja pierwsza i bardzo zależy mi na jej identyfikacji. Wiem, że moneta jest w opłakanym stanie ale może wprawione oko wychwyci ze zdjęć jakieś charakterystyczne szczegóły. Zdjęcia to max możliwości mojego telefonu a niestety innego aparatu nie posiadam.Średnica monetki: 15mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
OpryskStonki Posted March 21, 2013 Author Share Posted March 21, 2013 Myślałem że załadowałem zdjęcie :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
epitojatek Posted March 22, 2013 Share Posted March 22, 2013 boratynka. Na pierwszym zdjęciu widać napis ioan. Druga strona nieczytelna więc nie widać czy boratynka litewska czy koronna Link to comment Share on other sites More sharing options...
OpryskStonki Posted March 22, 2013 Author Share Posted March 22, 2013 Dzisiaj po przetarciu z oliwy widzę z drugiej strony litery DV - czyli litewska. Dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.