Skocz do zawartości

Poszukiwacze z Sieradza

tepesz

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 month later...
Napisano
Czołem.
Widzę, że sieradzcy poszukiwacze nie chcą się ujawniać, a na forum jest ich spokojnie kilku zarejestrowanych. :P
Ja od niedawna zacząłem przygodę z wykopkami, jestem szczęśliwym posiadaczem kanarka.
Napisano
Kilku należy do GRUPY ŁÓDŹ wszak Sieradz należy teraz do łódzkiego :)
We wrześniu możemy sie spotkać na III sieradzkim Pikniku Poszukiwaczy ale to jeszcze trochę czasu ;)
  • 3 weeks later...
Napisano
chodzę od siedmiu lat najpierw z chińczykiem potem z garrettem 250 a teraz chwilowo zostałem bez wykrywki,co najlepsze nigdy nikogo z sieradza nie spotkałem w terenie.
Napisano
Ja też zaczynałem dużo wcześniej (jakieś 15 lat temu). Miałem kilka ładnych lat przerwy z powodów rodzinnych. Teraz kupiłem kanarka, ale to już nie to co kiedyś. W latach 90-tych jak poszedłem na pola w Monicach to potrafiłem z jednego kilkugodzinnego wypadu przynieść kilkanaście nieśmiertelników i nawet do kilkudziesięciu sreberek (od początków średniowiecza po wiek XX), guzików bywały całe kieszenie. Byłem tam ostatnio w lutym i przez 6 godzin znalazłem 15 boratynek 3 guziki i 1 sreberko, słabiutko. Ktoś przez ten czas ładnie te pola przetrzepał.
Napisano
akurat kolego ja chodzę po monicach przez te lata i ja tak przetrzepałem ale na pewno coś jeszcze w ziemi siedzi.kolego Marku podaj swoje gg to pogadamy na spokojnie.
  • 2 weeks later...
Napisano
Trudno kogoś w terenie spotkać. Za to nie trudno natknąć się na doły pokopane przez niektórych, niekulturalnych eksploratorów. Będąc ostatnio w okolicach okopów koło Herbów/ Męckiej Woli zryte tam było niemiłosiernie. W sumie nie ma tam już czego szukać. Masa żelastwa, odłamków, łusek ruskich, szczątków skrzyń po amunicji, zwłaszcza przy tym ogromnym leju. Swoją drogą, to wiecie skąd ten lej? Dziadek mi opowiadał, że jakoś po wojnie, rozniosło tam w drobny mak dwóch łepków. Podobno było w tym miejscu trochę amunicji, chłopaki wygrzebały jakiś pocisk, bawili się w saperów, no i srut, nie było co zbierać. Dlatego jeżeli ktoś wybierze się w te rejony,w okolice hektarów" niech uważa, bo tego badziewia może być w tej okolicy pełno jeszcze.
  • 4 months later...
Napisano
Witam. Dołączam do tematu. Jeśli ktoś ma jakąś ciekawą miejscówkę w okolicach naszego miasta to zawsze jeden kanarek więcej ;) kontakt do mnie mrhoobertoos@op.pl .
  • 3 years later...
Napisano
Witam wszystkich. Jestem świeży na tym forum i ogólnie jako odkrywca. Poszukuję kogoś z sieradza żeby wprowadził trochę w temat. Mam swój wykrywacz tylko brak praktyki. Pozdrawiam..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie