Skocz do zawartości

Moje skromne znaleziska

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Chciałbym przedstawić Wam to co udało mi się znaleźć w okolicznych lasach. Sprzęt z jakim chodzę to HS-3 Smętek :) Oprócz kilogramów złomu są też ciekawsze rzeczy.
Napisano

Większość łusek to:
Mannlincher 8x50R - V/19/W/16 czyli Manfred Weiss, Budapeszt (Austro-Węgry), maj 1916 rok
Te u góry:
*Polte Armaturen u. Maschinenfabriken A.G. Gruneberg 1937r
*Gustloff-Werke Otto Eberhardt - Patronenfabrik 1940r
Oraz kilka mysliwskich współczesnych

Napisano

pierdoły a wśród nich guziczek polski, jeszcze nie wiem jaki (dam na ID), pacyfka, srebrna obrączka oraz tabliczka z napisem NOWAK. Czy ktoś ma pomysł do czego mogła służyć?

Napisano

Moje największe gabarytowo znalezisko, które zasila moją kolekcję. Zniszczona lotka z moździerza potraktowana autolizą, tanina oraz paraloidem b44. Myślę, że korozja jej nie straszna :)

Napisano
Chodziło mi o to że mieszkamy w podobnym rejonie.Bo u mnie też głównie austro-węgry i tak samo kwaśna a gleba.
  • 3 months later...
Napisano

Boratynka to w naszym terenie najczęściej znajdowana moneta, dla hs-3 to nie jest problem. HS-3 to wykrywacz przeznaczony do militarki,obsługa prosta,naprawy również. Więc nie ma co marudzić na jakość fantów bo to w dużej mierze zależy od częstotliwości wychodzenia w teren, miejscówek i szczęścia. Mój SMĘTEK przyniósł mi wiele radości z fantów i myślę że jeszcze nie raz zaskoczy.Więc dużo cierpliwości i okazałych fantów :)
http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=709379#1570300

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie