wpkropka Napisano 7 Marzec 2013 Autor Napisano 7 Marzec 2013 Witam , wygląda jak kamień a wykrywacz pokazuje metal kolorowy . ( czy ktoś coś widział , czy ktoś coś wie ? :) )
lukasz998 Napisano 7 Marzec 2013 Napisano 7 Marzec 2013 Witam. wygląda to na ołów i być może jest to plomba, daj jakieś wymiary
lukasz998 Napisano 7 Marzec 2013 Napisano 7 Marzec 2013 to jest na pewno plomba, więcej może będą wiedzieli specjaliści :)
drag47 Napisano 7 Marzec 2013 Napisano 7 Marzec 2013 Jakiej to jest wielkości? Na drugim zdjęciu wygląda jakby przedmiot był wykonany z metalu (brązu ?)pokrytego grubą warstwą patyny co z kolei sugerowało by ,że jest to coś mocno wiekowego. Myślę też ,że na pewno jest to jakiś wyrób intencjonalny co również widać na drugiej fotce.
wpkropka Napisano 7 Marzec 2013 Autor Napisano 7 Marzec 2013 Jak sprawdzić czy to jest brąz czy ołów ?
Rosforek Napisano 7 Marzec 2013 Napisano 7 Marzec 2013 - to nie jest brąz (brąz tak nie patynuje)- nic mocno wiekowego"- ołów- ale nie plomba- wyrób intencjonalny? polemizowałbymczyli zwykły kawałek ołowiu/odpad (placek jak to niektórzy nazywają)
wpkropka Napisano 7 Marzec 2013 Autor Napisano 7 Marzec 2013 Tak sobie myślałem ale dziwiła mnie ta gruba patyna
drag47 Napisano 8 Marzec 2013 Napisano 8 Marzec 2013 Faktycznie może to być ołów ale myślę ,że jednak wiekowy(taka patyna nie powstałaby chyba w sto lat). Co do intencjonalności wykonania to widać tam dwa ładne kółka umieszczone wewnątrz czegoś przypominającego trochę prostokąt. Wygląda to jak by coś tam było odciśnięte a więc przychyliłbym się do tego ,że to plomba.
Pytanie
wpkropka
Witam , wygląda jak kamień a wykrywacz pokazuje metal kolorowy . ( czy ktoś coś widział , czy ktoś coś wie ? :) )
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.