Skocz do zawartości
  • 0

Łuska

damianos12

Pytanie

Napisano
Witam.Dziś wygrzebałem dość ciekawą łuskę lecz nie wiem od czego na górze jest Z na dole X a po bokach 19-39.Wie ktoś może od czego ona jest ?? I tak żeby nie zakładać nowego wątku trafiłem też guziczek z czterema dziurkami i na odwrocie są takie bicia H.W i nic więcej.Pozdrawiam :)

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
a fotki dobre do id były?
https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum22/1_copy3137.jpg
co tam napisane jest
https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum22/1_copy3137.jpg
na tej samej nazwa mennicy
jaka pierwsza litera?

-------------------
... Bo nie piszę pierdół...
http://odkrywca.pl/search/index.php?sq=damianos12&ws=user&id_forum=all&forum=on
które to wpisy pozbawione są pierdół?
Napisano
damianos12 ... podstawa ID to zdjęcia ...

cierpliwie obserwowałem rozwój wypadków ... no niestety - zamiast ID zacząłeś napadać na innych Userów.

poza tym, na marginesie, guziki mają swój dział do ID.

niniejszym wątek zamykam, tobie radzę zastanowić się nad treścią wypowiedzi oraz nad dodawaniem zdjęć pomocnych w ID.
Napisano
Witam.Dziś wygrzebałem dość ciekawą łuskę lecz nie wiem od czego na górze jest Z na dole X a po bokach 19-39.Wie ktoś może od czego ona jest ?? I tak żeby nie zakładać nowego wątku trafiłem też guziczek z czterema dziurkami i na odwrocie są takie bicia H.W i nic więcej.Pozdrawiam :)
Napisano
Kolego po co mam Ci mierzyć łuskę /wysokość Mausera.Nie mam pod ręką aparatu bo bym Ci ją nawet pokazał.Dzięki Snajper-s1 o taką odpowiedź mi chodziło.Trafiłem czeskiego mauzera wcześniej ale pewny nie byłem dlatego dałem na ID.Pozdrawiam
Napisano
2013-03-06 18:54:39 wygrzebałem dość ciekawą łuskę >lecz nie wiem od czego

2013-03-06 19:24:49 Kolego po co mam Ci mierzyć łuskę /wysokość Mausera

-------------

:(
Napisano
Skoro pytałeś o wysokość to podałem orientacyjną tak ? moim zdaniem była dość ciekawa bo bita 39 r a to że sie chciałem upewnić to chyba normalne ?? Ciągle mnie pouczasz poprawiasz jak nie wiesz od czego to nie nabijaj sobie postów proszę bo takie pouczanie to już nudne się robi na tym forum.Pozdrawiam
Napisano
Ale którego Mausera boże widzisz i nie grzmisz . Kolega snajper napisał wymiary Mausera trudno się domyślać o którego mi chodziło.Ciągle w sensie tego wątku tak trudno było zrozumieć ? Wiesz dlaczego mam tak mało postów na tym forum ? Bo nie piszę pierdół i nie poucz każdego w ich wypowiedziach, Brak tu moderatorów którzy nie zwracają na to uwagi !! Skoro coś jest pisane to niech się odnosi do tematu a nie zmierz, zrób,mądrzenie się. Gdyby mniej ludzi się interesowało się tym hobby to forum by było takie jak kiedyś a nie takie jakie jest teraz.Pozdrawiam
Napisano
guziczek z czterema dziurkami to też według Ciebie wystarczający opis do poprawnej identyfikacji .....dam zaniżasz poziom a walisz z pretensjami
Napisano
Kolego Torba5 na temat guzika nie potrafię się wypowiedzieć więcej podałem bicia H.W myślałem że ktoś będzie mniej więcej wiedział co to za producent z czteroma dziurkami bo wygląda zupełnie inaczej niż groszek Wh czy inny guzik nawet i wojskowy śmiem twierdzić że cywilny.Tak mam pretensje bo można napisać wszystko w 1 poście , pisać z sensem a nie pouczać i tym podobne i ja bym spokojny był.Pozdrawiam
Napisano
Ps:Przecież ludzie powinni sobie pomagać na tym forum to jest dział Identyfikacji a nie Pouczanie forumowicz / Nabijanie postów / Czy też jestem nowy a im więcej postów tym bardziej będę starym wyjadaczem. Ci co są na forum od dawna ,wiedzą kto tu już wcześniej gościł tyle chciałem powiedzieć na ten temat Pozdrawiam .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie