Witam, ostatnio w pobliskim lesie natrafiłem na coś takiego. Sądząc po resztkach drabiny i betonowych fundamentach, wydaje mi się, że jest to pozostałość po jakiejś wieży. Pytanie jakiej i do czego ona służyła? Znajduje się ona na najwyższym wzniesieniu w okolicy. Poszperałem trochę i udało mi się znaleźć oznaczoną wieżę na mapie datowanej na lata 1944-1952. Próbowałem dopasować układ betonowych podpór do różnych wież obserwacyjnych utrwalonych na zdjęciach, ale za dużo z tego nie wynikło. Dlatego zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Dodam jeszcze, że nie ma wzmianki o wieży w żadnych opracowaniach regionalnych. Z góry dziękuje za jakiekolwiek wskazówki.
Pytanie
Marcin1944
Witam, ostatnio w pobliskim lesie natrafiłem na coś takiego. Sądząc po resztkach drabiny i betonowych fundamentach, wydaje mi się, że jest to pozostałość po jakiejś wieży. Pytanie jakiej i do czego ona służyła?
Znajduje się ona na najwyższym wzniesieniu w okolicy. Poszperałem trochę i udało mi się znaleźć oznaczoną wieżę na mapie datowanej na lata 1944-1952. Próbowałem dopasować układ betonowych podpór do różnych wież obserwacyjnych utrwalonych na zdjęciach, ale za dużo z tego nie wynikło. Dlatego zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Dodam jeszcze, że nie ma wzmianki o wieży w żadnych opracowaniach regionalnych.
Z góry dziękuje za jakiekolwiek wskazówki.
Pozdrawiam,
Marcin
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.