konrad0606 Napisano 28 Luty 2013 Autor Napisano 28 Luty 2013 Witam,może ktoś wie co tu jest napisane?Wiem, że stan jest słaby no ale nie takie cuda tu widziałem...Z góry dzięki za pomoc.Pozdrawiam Konrad
JORG58 Napisano 28 Luty 2013 Napisano 28 Luty 2013 Moim zdaniem tekst jest pokazany do góry nogami".Próbowałem się z nim zmierzyć metodą dopasowania do liter alfabetu hebrajskiego stąd http://www.iwrit.pl/alefbet.php Po odwróceniu do właściwej pozycji zidentyfikowałem (chyba)cztery z pięciu znaków.Patrząc od lewej to kolejno:chet (ch) lub 8samech (s) lub 60nun (n) lub 50resz (r) lub 200co do ostatniej nie mam pewności,może to ajin (nieme) lub 70Należy przy tym pamiętać że w języku hebrajskim czytamy od prawej do lewej a więc w odwrotnej niż podałem kolejności.Może ktoś to tłumaczenie zweryfikuje.
JORG58 Napisano 1 Marzec 2013 Napisano 1 Marzec 2013 Kombinowałem jeszcze dzisiaj i wyszło mi jedno sensowne słowo שךכםה" co oznacza ci nieliczni" ale czy tak brzmi ten tekst - nie mam pewności.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.