Skocz do zawartości

Pytanie dotyczące zdobycia pojazdu pancernego

saperski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów mam takie pytanie ponieważ chciałbym to wiedzieć a nie znam się na tym temacie, mianowicie zastanawiam się skąd grupy rekonstrukcji historycznej mają różne pojazdy np bren carrier czy halftrack. Wiem że część jest wypożyczona od prywatnych kolekcjonerów ale zastanawiam się skąd ludzie zdobyli owe pojazdy. Interesuję mnie czy jest szansa zdobycia (kupna) takiego pojazdu. 2-3 lata temu rozmawiałem z amerykanami" z D-day w Helu i ktoś tam wspomniał że w jakimś kraju (palestynie czy te rejony) są do kupienia halftraki po 20 tys. z nadwyżek wojennych i tak się właśnie zastanawiam czy rzeczywiście szary człowiek" mając odpowiednie środki może gdzieś zdobyć taki pojazd. Czy ktoś ma jakieś informację jak można coś takiego zdobyć? Zastanawiam się czy w przyszłości zdobyć jakiś pojazd wojenny do remontu. Najbardziej interesuję mnie bren carrier ale nie wiem czy jest on do zdobycia.
Pozdrawiam

Pojazdy sa ale nieustannie drozeja i coraz ciezej znalezc cos wyraznie tansze ale np. do remontu- masz wiec kilka sposobow: aukcie i ogloszenia, jezdzic po zlotach i szukac czy ktos czegos nie ma za duzo no i rozmawiac z warsztatami zajmujacymi sie renowacja (jak sie nie znasz- to wcale nie musi byc najdrozsze rozwiazanie). Najpierw zastanow sie czy koniecznie chcesz cos opancerzonego i na gasienicach - bedzie ci to komplikowac transport i wyjdzie na to ze zadziej bedziesz tego uzywal, osoby majace takowe zazwyczaj maja tez jakies inne pojazdy od ktorych zaczynali.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie