norbi32 Napisano 22 Luty 2013 Autor Napisano 22 Luty 2013 Goralenvolk - takiego wątku chyba jeszcze nie mam , po za wywodami na temat książki napisanej przez wnuka jednego z przywódców tej organizacji .Zachęcam do dyskusji , maze ktoś ma jakieś dokumenty , lub inne przedmioty zwiazane z ta organizacją.Oczywiście górale będą się bronić , że to nie ich wina , agitacja i takie tam , ale mnie ciekawi jak było naprawdę .pozdrawiam
steell Napisano 23 Luty 2013 Napisano 23 Luty 2013 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=695209#1363206
Wojto1980 Napisano 25 Luty 2013 Napisano 25 Luty 2013 Witaj ja dysponuje relacją mojej ciotki była u Ognia" nie pamiętam dat , pamiętam co opowiadała , a mianowicie chodziło jeżeli mnie pamięć nie myli o nijakiego Krzeptowskiego - nota bene powieszonego później przez polski ruch oporu. Chciał aby góralom przysługiwała Kennkarta G , w zamian miano stworzyć góralską dywizję SS- podobno , że i chętni się znaleźli , Hans Frank miał dostać na tą okoliczność Złotą Ciupagę. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.