kakaru Napisano 18 Luty 2013 Autor Napisano 18 Luty 2013 Witam, chciałbym się dowiedzieć na jaki stan można ocenić tą monetę.
kakaru Napisano 18 Luty 2013 Autor Napisano 18 Luty 2013 Trochę nie wyraźne zdjęcia, ale powinny wystarczyć
Raned Napisano 18 Luty 2013 Napisano 18 Luty 2013 Jest to szeląg (łac. solid), w moim odczuciu IV/III-.
drag47 Napisano 18 Luty 2013 Napisano 18 Luty 2013 Ja bym powiedział ,że co najwyżej IV. Ogólnie to ten szeląg jest w stanie słabiutkim.
kakaru Napisano 18 Luty 2013 Autor Napisano 18 Luty 2013 A jakby go tak trochę elektroliza potraktować ? Bo on czyszczony zbytnio nie był
szczurek_1979 Napisano 19 Luty 2013 Napisano 19 Luty 2013 a jak by Tobie te dwie elektrody do nie powiem czego podpiąć to ile byłbyś WART?? dlaczego ważna jest dla Ciebie wartość, i stany zachowania? Ta monetka zapewne z gleby, przeżyła wiele. Mi się bardzo podoba :) elektro usuniesz syf ale i patynę! Zniszczysz niepowtarzalny jej charakter w imię jakiejś tam WARTOŚCI i poprawy" stanu zachowania. Ja to bym do oliwki wrzucił, na parę tygodni, co jakiś czas wyjmował i przecierał flanelką. Z elektro daj sobie spokój w tym przypadku. ps. sorki za trochę mocniejsze słowa na początku ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.