Skocz do zawartości

guziki kompanijne i guzik nr 1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Panowie wybaczą, że się wtrącę. Wkrótce przechodzimy na nowe forum, na którym nie będziemy akceptować osób które nie potrafią posługiwać się językiem polskim.
Dlatego proponuję już dzisiaj przystosowywać do nowych zasad.

EOT

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora woytas 19:49 11-02-2013
Napisano
DrugaWSchowa jeżeli dajesz do identyfikacji guziki, to postaraj się dodawać fotki pojedynczych egzemplarzy wraz z wykadrowanymi zdjęciami rewersów, bo to podstawa.

Nowa moda na forach - to dodawanie zdjęcia awersu, bez rewersu i średnicy. A regulamin w tym dziale wyraźnie o tym mówi :(
Napisano
Woytas na tym forum widzialem nie jednych ktorzy ktorzy pisali jako kturzy , rzeczy jako zeczy i jakos im nie zwracano uwagi, te forum sie robi coraz gorsze bo udajecie samych inteligentow profesorow a z poczatkowych zamiast im pomoc ,doradzic to tylko sie potraficie nasmiewac . Taki byl problem z rozczytaniem moich komentarzy ? Moze odrazu wywalajcie z forum takich ludzi bo oczywiscie trzeba isc za '' modą '' jak to kolega powiedzial . A kolega Rosforek ma jakies domysly nt tego guzika i ma pojecie o nich czy napisal tylko zeby nabic sobie ilosc komentarzy ?
Napisano
A kolega Rosforek ma jakies domysly nt tego guzika i ma pojecie o nich czy napisal tylko zeby nabic sobie ilosc komentarzy ?

Czy pojęcie? Nie mi to oceniać. Nabić ilość komentarzy? Po co? Chciałem się upewnić tylko, czy identyfikacja jest właściwa, a według mnie nie jest to możliwe bez dobrych zdjęć awersu i rewersu (o średnicy już nie wspomnę).

http://www.odkrywca.pl/jak-zrobic-wystarczajaco-poprawne-zdjecie-monety,691904.html#691904
Napisano
Dzieki za link ale nie wydaje mi sie zeby to bylo to , nie ma kropki , uszko troche inaczej skonstruowane i moj jest plaski ten wygiety , ksztalt jedynki tez troche inny..
Napisano

Dzięki za link ale nie wydaje mi się żeby to było to , nie ma kropki , uszko trochę inaczej skonstruowane i mój jest płaski ten wygięty , kształt jedynki tez trochę inny.."
Ma kropkę, jest prosty", jedynka jest takiego samego kształtu!!! Oj tam! Oj tam! W lewym górnym rogu na prawo od lewej plamki, na moim jest maleńka kropka, na Twoim ta kropka jest w prawym górnym rogu na lewo od prawej plamki.
Oj wydaje mi się, że to jest to! Ale może nie to? Już sam nie wiem! Pozdrawiam DWS.

Napisano
No teraz kolego to zes mnie przekonal:) To jest w 100 % to , czyli jest to jednak ten guzik z Bawarii i pochodzi z okresu wojen napoleonskich ? Czy ta jedynka podpowiada nam ze jest to jakas 1 kompania czy oznaczala cos innego ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie