maariusz535 Napisano 11 Luty 2013 Napisano 11 Luty 2013 te pobokach to pruskie.srodkowy moze carski byc
DrugaWSchowa Napisano 11 Luty 2013 Autor Napisano 11 Luty 2013 No wlasnie tego srodkowego nie moge nigdzie wynalesc co to moze byc
woytas Napisano 11 Luty 2013 Napisano 11 Luty 2013 Panowie wybaczą, że się wtrącę. Wkrótce przechodzimy na nowe forum, na którym nie będziemy akceptować osób które nie potrafią posługiwać się językiem polskim. Dlatego proponuję już dzisiaj przystosowywać do nowych zasad.EOTPost został zmieniony ostatnio przez moderatora woytas 19:49 11-02-2013
woytas Napisano 11 Luty 2013 Napisano 11 Luty 2013 W języku polskim używamy liter ę ą ś ć ż ź itd...Na razie nie będziemy wyciągać konsekwencji - ale w nowym forum już tak.
Rosforek Napisano 11 Luty 2013 Napisano 11 Luty 2013 DrugaWSchowa jeżeli dajesz do identyfikacji guziki, to postaraj się dodawać fotki pojedynczych egzemplarzy wraz z wykadrowanymi zdjęciami rewersów, bo to podstawa. Nowa moda na forach - to dodawanie zdjęcia awersu, bez rewersu i średnicy. A regulamin w tym dziale wyraźnie o tym mówi :(
DrugaWSchowa Napisano 11 Luty 2013 Autor Napisano 11 Luty 2013 Woytas na tym forum widzialem nie jednych ktorzy ktorzy pisali jako kturzy , rzeczy jako zeczy i jakos im nie zwracano uwagi, te forum sie robi coraz gorsze bo udajecie samych inteligentow profesorow a z poczatkowych zamiast im pomoc ,doradzic to tylko sie potraficie nasmiewac . Taki byl problem z rozczytaniem moich komentarzy ? Moze odrazu wywalajcie z forum takich ludzi bo oczywiscie trzeba isc za '' modą '' jak to kolega powiedzial . A kolega Rosforek ma jakies domysly nt tego guzika i ma pojecie o nich czy napisal tylko zeby nabic sobie ilosc komentarzy ?
Rosforek Napisano 11 Luty 2013 Napisano 11 Luty 2013 A kolega Rosforek ma jakies domysly nt tego guzika i ma pojecie o nich czy napisal tylko zeby nabic sobie ilosc komentarzy ?Czy pojęcie? Nie mi to oceniać. Nabić ilość komentarzy? Po co? Chciałem się upewnić tylko, czy identyfikacja jest właściwa, a według mnie nie jest to możliwe bez dobrych zdjęć awersu i rewersu (o średnicy już nie wspomnę).http://www.odkrywca.pl/jak-zrobic-wystarczajaco-poprawne-zdjecie-monety,691904.html#691904
M-U-J Napisano 23 Luty 2013 Napisano 23 Luty 2013 witam , ten środkowy to bawaria okres wojen napoleońskich :) pozdrawiam
DrugaWSchowa Napisano 25 Luty 2013 Autor Napisano 25 Luty 2013 Dzieki M-U-J , masz moze jakis link ?:)
odyn12 Napisano 26 Luty 2013 Napisano 26 Luty 2013 DrugaWSchowa" coś w twoim stylu:http://www.reenactorforum.waszmann.de/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1321637412/0
DrugaWSchowa Napisano 26 Luty 2013 Autor Napisano 26 Luty 2013 Dzieki za link ale nie wydaje mi sie zeby to bylo to , nie ma kropki , uszko troche inaczej skonstruowane i moj jest plaski ten wygiety , ksztalt jedynki tez troche inny..
odyn12 Napisano 27 Luty 2013 Napisano 27 Luty 2013 Dzięki za link ale nie wydaje mi się żeby to było to , nie ma kropki , uszko trochę inaczej skonstruowane i mój jest płaski ten wygięty , kształt jedynki tez trochę inny.."Ma kropkę, jest prosty", jedynka jest takiego samego kształtu!!! Oj tam! Oj tam! W lewym górnym rogu na prawo od lewej plamki, na moim jest maleńka kropka, na Twoim ta kropka jest w prawym górnym rogu na lewo od prawej plamki.Oj wydaje mi się, że to jest to! Ale może nie to? Już sam nie wiem! Pozdrawiam DWS.
DrugaWSchowa Napisano 27 Luty 2013 Autor Napisano 27 Luty 2013 No teraz kolego to zes mnie przekonal:) To jest w 100 % to , czyli jest to jednak ten guzik z Bawarii i pochodzi z okresu wojen napoleonskich ? Czy ta jedynka podpowiada nam ze jest to jakas 1 kompania czy oznaczala cos innego ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.