Witam znalazłem taki sygnecik w miejscu gdzie Niemcy ukrywali się przed Ruskimi gdy uciekali z Torunia. Z jednej strony inicjały FU lub TU z drugiej Hapla 1944 po środku jakiś Zamek,Ratusz,itp.Zrobiony został chyba z stali chirurgicznej bo w takim stanie wyciągnełem go z ziemni nawet zbytnio nie czyściłem. Domyślam się że sygnet to raczej pamiątka rodzinna,interesuje mnie gdzie mógł być zrobiony co to za budynek na nim wygrawerowano no i czy znalazłoby się jakąś rodzinę ale to chyba niemożliwe.Może macie jakieś pomysły.
Pytanie
siwy1
Witam znalazłem taki sygnecik w miejscu gdzie Niemcy ukrywali się przed Ruskimi gdy uciekali z Torunia.
Z jednej strony inicjały FU lub TU z drugiej Hapla 1944 po środku jakiś Zamek,Ratusz,itp.Zrobiony został chyba z stali chirurgicznej bo w takim stanie wyciągnełem go z ziemni nawet zbytnio nie czyściłem. Domyślam się że sygnet to raczej pamiątka rodzinna,interesuje mnie gdzie mógł być zrobiony co to za budynek na nim wygrawerowano no i czy znalazłoby się jakąś rodzinę ale to chyba niemożliwe.Może macie jakieś pomysły.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.