tominml Napisano 9 Luty 2013 Autor Share Napisano 9 Luty 2013 Witam, w starej kamienicy w Holandi kumpel znalazł stertę papierów, wszystko z 1939 roku, chcę je uratować, szczególnie gazety dlatego pytanie brzmi jak się za to zabrać żeby te zabezpieczyć i wyprostować? Nigdy nie miałem do z tym do czynienia. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tominml Napisano 9 Luty 2013 Autor Share Napisano 9 Luty 2013 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tominml Napisano 9 Luty 2013 Autor Share Napisano 9 Luty 2013 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tominml Napisano 9 Luty 2013 Autor Share Napisano 9 Luty 2013 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa2 Napisano 10 Luty 2013 Share Napisano 10 Luty 2013 Najpierw proponowałbym żeby jakoś je zabezpieczyć żeby nie wyschły na wiór.Np. owiń je w folię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 10 Luty 2013 Share Napisano 10 Luty 2013 Papierzyska są w świetnym stanie, nie ma czego tu w folie owijać. Prostuj w grubych książkach, pod dywanem itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tominml Napisano 10 Luty 2013 Autor Share Napisano 10 Luty 2013 Już są w książkach, a na nich paczki z gresem:) Przeczytałem gdzieś że można też żelazkiem przez materiał...warto? Zresztą i tak będę próbował, w końcu trzeba się nauczyć:) W tej gromadzie były też nieotwarte listy i mam zagwostke czy je otwierać:)?Co myślicie? pOzdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patton12 Napisano 10 Luty 2013 Share Napisano 10 Luty 2013 Spróbuj może pod światło z lampy zobaczyć, może coś prześwituje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tominml Napisano 18 Luty 2013 Autor Share Napisano 18 Luty 2013 Kilka godzin prasowania i 2 dni pod ciężarem i efekt fajny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tominml Napisano 18 Luty 2013 Autor Share Napisano 18 Luty 2013 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tominml Napisano 18 Luty 2013 Autor Share Napisano 18 Luty 2013 ...przy okazji proszę o jakieś stronki gdzie można zobaczyć więcej ulotek z tamtych czasów. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.