mariusz12348 Posted February 1, 2013 Author Share Posted February 1, 2013 chciałem się zapytać kolegów czy ktoś z was miał do czynienia z tym wynalazkiem z aukcji proszę o wyrażenie opinii czy warto kupić pzdr http://allegro.pl/pinpointer-nowy-precyzyjny-wykrywacz-metalu-9v-i2986967999.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
SaperDębica Posted February 2, 2013 Share Posted February 2, 2013 Kolego na 2 stronie jest ten sam wątek ale nikt nie odpowiedziałhttp://odkrywca.pl/pinpointer-gt-2002,713468.html#713468 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerome2 Posted February 2, 2013 Share Posted February 2, 2013 Witam. Kupilem ten sprzet jakis czas temu, i od razu sprzedalem. Duzy i nieporeczny.Proponuje zastanowic sie nad czyms takim:http://www.ebay.co.uk/itm/METAL-DETECTOR-BUZZER-LED-VIBRATION-PINPOINTER-with-ADUSTABLE-SENSITIVITY-/320879169852?pt=UK_BOI_Electrical_Test_Measurement_Equipment_ET&hash=item4ab5e3913cJa uzywam od roku i jestem bardzo zadowolony. Zasilany jedna bateria 9V.Pozdrawaim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sniper_bob Posted February 2, 2013 Share Posted February 2, 2013 jaki jest tego zasięg? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerome2 Posted February 2, 2013 Share Posted February 2, 2013 sygnalizuje przedmiot w odleglosci ok 3-4 cm.Jest to ten sam pin pointer,ktory oferuje TEKNETICS,tyle ze bez naklejki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sniper_bob Posted February 2, 2013 Share Posted February 2, 2013 czy to jest aż takie przydatne z takim zasięgiem?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
excavator Posted February 2, 2013 Share Posted February 2, 2013 A nie lepiej jest kupić dobry i sprawdzony Garrett propointer? Bez niespodzianek typu, że nieporeczny, nieergonomiczny i bez zbędnych regulacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sniper_bob Posted February 2, 2013 Share Posted February 2, 2013 może i lepiej ale Garrett to już inna półka...jak dla mnie to nie przydatne, używam tego w który ma wykrywka i w zupełości mi wystarcza...dlatego pytam czy to aż tak przydatne w terenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
excavator Posted February 2, 2013 Share Posted February 2, 2013 Zdecydowanie ułatwia i przyspiesza pracę.Nie trzeba minutami modlić się nad dołkiem dzieląc rękoma bryłę ziemi na coraz to mniejsze aż w końcu moniak się ukaże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_2013 Posted February 2, 2013 Share Posted February 2, 2013 jerome2 a czytałem opinie ze produkt jest slaby, reaguje dopiero na przedmiot jak go dotknie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerome2 Posted February 2, 2013 Share Posted February 2, 2013 Moj reaguje juz w odleglosci 3-4 cm od przedmiotu,ale mozna te odleglosc zmniejszyc pokretlem regulacji.Pin pointer Garret-a jest mega drogi,za drogi jak na funkcje ktora ma spelniac.Mi osobiscie ten sprzet sie przydaje przy malych przedmiotach,cena jest OK i zawsze mozna sprzedac bez wielkiej straty.Ale ten pin pointer GT-2002 to bardzo nieporeczny sprzet,a zasiegiem nie roznil sie od tego,ktory podalem w linku powyzej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
excavator Posted February 2, 2013 Share Posted February 2, 2013 Pinpointer bądź propointer Garretta, jak kto woli, należy do grupy produktów, których ceny nie spadają lecz z biegiem lat- wzrastają. Zauważcie, że na all nie ma ani jednej używki. Kiedy ja dwa lata temu płaciłem za swojego 499zł, teraz koszt to 530- niby nie dużo, ale znaczy to, że jest to dobry sprzęt i ludzie się go nie pozbywają. Analogicznie dzieje się z m.in. Sovereigem GT- gdy już ukaże się na aukcji, a co stanowi rzadkość- kwota licytacji przekracza koszt zakupu nowego sprzed 5ciu lat.Dla mnie Garrett do drobnicy zasięgi ma wystarczające.Tyle w temacie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.