mariusz12348 Napisano 1 Luty 2013 Autor Napisano 1 Luty 2013 chciałem się zapytać kolegów czy ktoś z was miał do czynienia z tym wynalazkiem z aukcji proszę o wyrażenie opinii czy warto kupić pzdr http://allegro.pl/pinpointer-nowy-precyzyjny-wykrywacz-metalu-9v-i2986967999.html
SaperDębica Napisano 2 Luty 2013 Napisano 2 Luty 2013 Kolego na 2 stronie jest ten sam wątek ale nikt nie odpowiedziałhttp://odkrywca.pl/pinpointer-gt-2002,713468.html#713468
jerome2 Napisano 2 Luty 2013 Napisano 2 Luty 2013 Witam. Kupilem ten sprzet jakis czas temu, i od razu sprzedalem. Duzy i nieporeczny.Proponuje zastanowic sie nad czyms takim:http://www.ebay.co.uk/itm/METAL-DETECTOR-BUZZER-LED-VIBRATION-PINPOINTER-with-ADUSTABLE-SENSITIVITY-/320879169852?pt=UK_BOI_Electrical_Test_Measurement_Equipment_ET&hash=item4ab5e3913cJa uzywam od roku i jestem bardzo zadowolony. Zasilany jedna bateria 9V.Pozdrawaim.
jerome2 Napisano 2 Luty 2013 Napisano 2 Luty 2013 sygnalizuje przedmiot w odleglosci ok 3-4 cm.Jest to ten sam pin pointer,ktory oferuje TEKNETICS,tyle ze bez naklejki.
sniper_bob Napisano 2 Luty 2013 Napisano 2 Luty 2013 czy to jest aż takie przydatne z takim zasięgiem??
excavator Napisano 2 Luty 2013 Napisano 2 Luty 2013 A nie lepiej jest kupić dobry i sprawdzony Garrett propointer? Bez niespodzianek typu, że nieporeczny, nieergonomiczny i bez zbędnych regulacji.
sniper_bob Napisano 2 Luty 2013 Napisano 2 Luty 2013 może i lepiej ale Garrett to już inna półka...jak dla mnie to nie przydatne, używam tego w który ma wykrywka i w zupełości mi wystarcza...dlatego pytam czy to aż tak przydatne w terenie?
excavator Napisano 2 Luty 2013 Napisano 2 Luty 2013 Zdecydowanie ułatwia i przyspiesza pracę.Nie trzeba minutami modlić się nad dołkiem dzieląc rękoma bryłę ziemi na coraz to mniejsze aż w końcu moniak się ukaże.
alex_2013 Napisano 2 Luty 2013 Napisano 2 Luty 2013 jerome2 a czytałem opinie ze produkt jest slaby, reaguje dopiero na przedmiot jak go dotknie...
jerome2 Napisano 2 Luty 2013 Napisano 2 Luty 2013 Moj reaguje juz w odleglosci 3-4 cm od przedmiotu,ale mozna te odleglosc zmniejszyc pokretlem regulacji.Pin pointer Garret-a jest mega drogi,za drogi jak na funkcje ktora ma spelniac.Mi osobiscie ten sprzet sie przydaje przy malych przedmiotach,cena jest OK i zawsze mozna sprzedac bez wielkiej straty.Ale ten pin pointer GT-2002 to bardzo nieporeczny sprzet,a zasiegiem nie roznil sie od tego,ktory podalem w linku powyzej.
excavator Napisano 2 Luty 2013 Napisano 2 Luty 2013 Pinpointer bądź propointer Garretta, jak kto woli, należy do grupy produktów, których ceny nie spadają lecz z biegiem lat- wzrastają. Zauważcie, że na all nie ma ani jednej używki. Kiedy ja dwa lata temu płaciłem za swojego 499zł, teraz koszt to 530- niby nie dużo, ale znaczy to, że jest to dobry sprzęt i ludzie się go nie pozbywają. Analogicznie dzieje się z m.in. Sovereigem GT- gdy już ukaże się na aukcji, a co stanowi rzadkość- kwota licytacji przekracza koszt zakupu nowego sprzed 5ciu lat.Dla mnie Garrett do drobnicy zasięgi ma wystarczające.Tyle w temacie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.