Skocz do zawartości

pinpointer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
chciałem się zapytać kolegów czy ktoś z was miał do czynienia z tym wynalazkiem z aukcji proszę o wyrażenie opinii czy warto kupić pzdr http://allegro.pl/pinpointer-nowy-precyzyjny-wykrywacz-metalu-9v-i2986967999.html
Napisano
Witam. Kupilem ten sprzet jakis czas temu, i od razu sprzedalem. Duzy i nieporeczny.
Proponuje zastanowic sie nad czyms takim:http://www.ebay.co.uk/itm/METAL-DETECTOR-BUZZER-LED-VIBRATION-PINPOINTER-with-ADUSTABLE-SENSITIVITY-/320879169852?pt=UK_BOI_Electrical_Test_Measurement_Equipment_ET&hash=item4ab5e3913c

Ja uzywam od roku i jestem bardzo zadowolony. Zasilany jedna bateria 9V.

Pozdrawaim.
Napisano
A nie lepiej jest kupić dobry i sprawdzony Garrett propointer?
Bez niespodzianek typu, że nieporeczny, nieergonomiczny i bez zbędnych regulacji.
Napisano
może i lepiej ale Garrett to już inna półka...
jak dla mnie to nie przydatne, używam tego w który ma wykrywka i w zupełości mi wystarcza...
dlatego pytam czy to aż tak przydatne w terenie?
Napisano
Zdecydowanie ułatwia i przyspiesza pracę.
Nie trzeba minutami modlić się nad dołkiem dzieląc rękoma bryłę ziemi na coraz to mniejsze aż w końcu moniak się ukaże.
Napisano
Moj reaguje juz w odleglosci 3-4 cm od przedmiotu,ale mozna te odleglosc zmniejszyc pokretlem regulacji.
Pin pointer Garret-a jest mega drogi,za drogi jak na funkcje ktora ma spelniac.
Mi osobiscie ten sprzet sie przydaje przy malych przedmiotach,cena jest OK i zawsze mozna sprzedac bez wielkiej straty.
Ale ten pin pointer GT-2002 to bardzo nieporeczny sprzet,a zasiegiem nie roznil sie od tego,ktory podalem w linku powyzej.
Napisano
Pinpointer bądź propointer Garretta, jak kto woli, należy do grupy produktów, których ceny nie spadają lecz z biegiem lat- wzrastają.
Zauważcie, że na all nie ma ani jednej używki. Kiedy ja dwa lata temu płaciłem za swojego 499zł, teraz koszt to 530- niby nie dużo, ale znaczy to, że jest to dobry sprzęt i ludzie się go nie pozbywają. Analogicznie dzieje się z m.in. Sovereigem GT- gdy już ukaże się na aukcji, a co stanowi rzadkość- kwota licytacji przekracza koszt zakupu nowego sprzed 5ciu lat.
Dla mnie Garrett do drobnicy zasięgi ma wystarczające.
Tyle w temacie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie