arkadiusz79 Napisano 30 Styczeń 2013 Napisano 30 Styczeń 2013 witam dzis odkrylem ze moj rutus nie wydaje dzwieku na zloto i prosze powiedziec midlaczego tak jest. tylko sygnal wiodący zanika gdy przystawie zloty pierscionek a dzwieku zero. dzieki
sytamprg Napisano 30 Styczeń 2013 Napisano 30 Styczeń 2013 a jak masz ustawioną dyskryminacje, może po prostu za wysoko
sytamprg Napisano 30 Styczeń 2013 Napisano 30 Styczeń 2013 ustaw na -10 i na pewno argo zobaczy pierścionek
sytamprg Napisano 30 Styczeń 2013 Napisano 30 Styczeń 2013 a swoja drogą moim zdaniem wiele tracisz chodząc z dyskryminacją ustawioną na+30
arkadiusz79 Napisano 30 Styczeń 2013 Autor Napisano 30 Styczeń 2013 ale zasięgi nie spadają na zniżeniu dyskryminacji?
sytamprg Napisano 30 Styczeń 2013 Napisano 30 Styczeń 2013 nigdy w życiu, zasięgi gwarantuje ci że nie spadają
arkadiusz79 Napisano 30 Styczeń 2013 Autor Napisano 30 Styczeń 2013 ja chodze za militarka i tez drobnicą monetkami itp. nie moge pojac tej dyskryminacji, jak bys mogl wytlumacz mi prosze jak dam np. jak mialem na 30 , a na -10 jak Ty mowisz, to co to jest za roznica?
sytamprg Napisano 30 Styczeń 2013 Napisano 30 Styczeń 2013 po pierwsze jak śmigasz za militarką to dyskryminacje ustaw na -60 minimum -40 bo inaczej sporo militarki wycinasz no i przy okazji żelaznego zlomu jak ustawisz +30 to wycinasz całe żelastwo ale i min małe srebrne monetki zlote łancuszki obraczki pieścionki itp za wysoko ustawiasz dyskryminacje ja jak chodze w dynamiku ustawiam na -10 i kazdy powtarzalny sygnał trzeba kopać jak za militarką -60 i mix do tego
kamil99karpik Napisano 8 Marzec 2013 Napisano 8 Marzec 2013 Witam,mam Garretta ACE 250 i chcę sobie kupić Rutusa ARGO. Z tego co czytałem to raczej opłaca się go kupić, ale mam pytanie do jego posiadaczy, a dokładniej ile zajęło wam ozpracowanie" tego sprzętu. I jeszcze nie za bardzo rozumiem tą regulację do gruntu i dyskryminację.Z góry dzięki.
excavator Napisano 8 Marzec 2013 Napisano 8 Marzec 2013 Słowo OPŁACA to pojęcie względne. Skoro przeczytałeś już co nieco, możesz poszperać też o dyskryminacji i balansie gruntu, było o tym wielokrotnie. Jeżeli nie na forum. to google Ci prawdę powie na pewno.
kamil99karpik Napisano 8 Marzec 2013 Napisano 8 Marzec 2013 Z tym opłaca to to chodziło o to, czy nie wydam pieniędzy na wadliwy sprzęt. Szukałem ale podobno jest dość skąplikowany i zastanawiam się nad kupnem...
E TRAC Napisano 8 Marzec 2013 Napisano 8 Marzec 2013 Jeśli chcesz się przesiąść na ARGO to mogę polecić, miałem, teraz nawet mój brat lata z V 3.0, jest naprawdę zadowolony, ja zresztą też byłem, jest głęboki, a jeśli chodzi o trudność obsługi, to akurat o to się nie martw, parę godzin i będziesz już sporo wiedział o obsłudze, reszta to tylko praktyka.Grunt to instrukcja obsługi, jak się komuś nie chce poczytać to później są problemy.Nie wiem skąd taka opinia o ARGO, że jest trudny w obsłudze? Już nie w jednym temacie o tym słyszę.
kamil99karpik Napisano 8 Marzec 2013 Napisano 8 Marzec 2013 Dzięki wielkie! Czyli teraz tylko na Allegro a potem w las:)
E TRAC Napisano 8 Marzec 2013 Napisano 8 Marzec 2013 O używkę ciężko, kolega szuka już dłuższy czas i ceny za używki są chore, za V 1.0 czasami wołają 1500zł, a nowa V 3.0 1850, brat jakiś miesiąc temu kupił nowego o Rutusa za 1650zł.Radzę kupić nowego, bo jak dla mnie używki się nie opłaca.
E TRAC Napisano 8 Marzec 2013 Napisano 8 Marzec 2013 Jeśli chcesz chodzić na monety, kupuj od razu z cewką DD bez standardowej, od Arkadiusza Rutyny można tak sobie zestawić za 2000zł
kamil99karpik Napisano 8 Marzec 2013 Napisano 8 Marzec 2013 No właśnie czym różnią się te cewki CC i DD jedna na militarkę a druga na drobnicę?
E TRAC Napisano 8 Marzec 2013 Napisano 8 Marzec 2013 DD na drobnicę, CC np. na zaśmiecony teren, jest stabilna i dokładna, identyfikacja jest dokładniejsza.DD bierze szerzej i przez to mniej też miniesz, szybciej przejdziesz placówkę, CC wolniej, dokładniej.
E TRAC Napisano 8 Marzec 2013 Napisano 8 Marzec 2013 Na militarkę wystarczy standardowa cewka i tryb RELIKT
E TRAC Napisano 8 Marzec 2013 Napisano 8 Marzec 2013 Największy zasięg jest na standardowej, ale DD nie jest dużo płytsza około 2-5cm, jeśli chodzi o monety dużo leprza jest DD, jak nastawiasz się na militarkę i monety, zostań przy standardowej
kamil99karpik Napisano 9 Marzec 2013 Napisano 9 Marzec 2013 dzięki, głównie chodzę na militarkę, a jak się obok pole natrafi to i monetki lubię pozbierać.Raczej zostanę przy standardowej.Wielkie dzięki za pomoc.PozdrawiamKamil.
kamil99karpik Napisano 10 Marzec 2013 Napisano 10 Marzec 2013 Mam jeszcze jedno pytanie, jak jest tam z rozpoznawaniem wielkości? W moim ACE 250 jeśli przycisnęło się taki duży guzik to mniej więcej można było określić wielkość przedmiotu. W Rutusie też jest coś podobnego? Chodzi o to, że jeśli lubię na metal pochodzić to żebym nie kopał cały czas za jakimiś odłamkami czy drucikami.Z góry dziękujęKamil.
E TRAC Napisano 10 Marzec 2013 Napisano 10 Marzec 2013 Nie bardzo wiem o co chodzi z tym ACE? Wielkość przedmiotu ci pokazywał? W Argo nie ma czegoś takiego, chyba że chodzi ci o pinpoint to wtedy oczywiście że ma, i nawet pokazuje na jakiej jest głębokości.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.