Skocz do zawartości

tesoro cortes

keniger

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam wszystkich wykopkowiczow, szczegolnie zas tych, ktorzy dzialaja/li z wyzej wymienionym sprzetem-cortesem. chcialbym, aby osoby posiadajace wiedze, doswiadczenie i obycie z tym sprzetem podzielily sie nia, gdyz mimo znalezienia w internetach paru watkow o podobnej tematyce nie dalo sie odkodowac sensu stricto rzetelnych opinii na temat tego tesoraka. czy warto brac go, czy lepiej rozejrzec sie za czym innym w podobnej klasie cenowej? mam zamiar skupic sie glownie na klasycznej kolorowej drobnicy, militarka mnie w ogole nie interesuje: )
Napisano
Ten model jakos mało widoczny na forach, a ciekawe czy taki skuteczny na monety jak opisy w necie, na YT między innymi ( szczególnie z wieksza cewka detech). Prosze o opinie, w przypadku faktycznej skutecznosci/ głebokosci na drobnice moze okaza c sie wart przedziału 2400-2800.
Czy sa tu jacys aktywni użytkownicy, którzy mieli chociaż raz ten sprzęt w ręku?>:)
Napisano
Witaj

Chodzę z Cortesem. Sprzęt niesamowicie skuteczny.
B. stabilny,dobra dyskryminacja,głęboki, b. dobra seperacja ,
energooszczędny.
Trzeba osłuchać się z dzwiękami ponieważ jest mała różnica między żelazem a kolorem.Zaletą jest wskazanie monety stojącej na sztorc z niewielką różnicą ID w stosunku do monety leżącej na płask. Bardzo stabilne ID.Doskonałe namierzanie.Trochę głośna praca dyskryminacji.

Użytkowników jest mało.Osobiście znam 4 osoby chodzące z Cortesem, przesiedli się z dużo droższych sprzętów tak jak i ja.

Pozdrawiam
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam , naprawde mozna byc pod wrazeniem pracy cortesa , sprzet mało popularny --ale dobry ,, może kiedys tez uda mi sie go kupić w dobrym stanie ,, pozdrawiam uzytkowników
  • 1 month later...
Napisano
Ciekaw jestem tego sprzętu, i nadarzyła mi się okazja - znajomy wyjechał na miesiąc i zostawił mi swojego Cortesa, bym zobaczył czy mi się spodoba. Niestety, nie zostawił mi instrukcji :-(
Proszę o pomoc - jak dostroić go do gruntu?
Chciałbym sprawdzić preszukane przeze mnie już wcześniej poletko pod kątem kolorowej drobnicy - jakie polecacie w miarę uniwersalne ustawienia?
Będę wdzięczny za podpowiedzi!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie