Skocz do zawartości
  • 0

Szyba samochodowa

drag47

Pytanie

Napisano

Mam w garażu taką szybę. Dziadek opowiadał ,że pochodzi ona z jakiegoś rozbitego niemieckiego samochodu. Podejrzewam ,że to jakieś niewielkie auto ,może terenowe , niekoniecznie niemieckiej produkcji. Potrafi ktoś powiedzieć od jakiego modelu jest ta szybka?

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich,jestem nowy na tym forum ale stronę przeglądam od dłuższego czasu, ale muszę cię kolego zmartwić to nie jest szyba od pojazdu tylko od oprawy oświetleniowej w której zamontowane były świetlówki mam taką samą.W tych podłużnych wycięciach była szyba podwieszona do oprawy ,a po drugiej stronie mocowana była klamrami.
Napisano

Mam w garażu taką szybę. Dziadek opowiadał ,że pochodzi ona z jakiegoś rozbitego niemieckiego samochodu. Podejrzewam ,że to jakieś niewielkie auto ,może terenowe , niekoniecznie niemieckiej produkcji. Potrafi ktoś powiedzieć od jakiego modelu jest ta szybka?

Napisano

Druga strona. Nie dopatrzyłem się żadnych sygnatur. Drugi post się zdublował no i milimetrów wyszło mi za dużo. Powinno być szerokość ramki 15 mm.

Napisano
Widzę ,że jednak nie jest to takie proste... Szyba przypomina trochę przednią szybę Kubelwagena ale to raczej coś innego. Czy mógłby ktoś przynajmniej polecić jakieś forum które specjalizuje się w tego typu przedmiotach? Jeśli by to miało być forum zagraniczne to preferowałbym anglojęzyczne.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie