rudy102janek Posted January 21, 2013 Author Share Posted January 21, 2013 WitamWykopałem przy okopie - przypomina długopis ale mam poważne wątpliwości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrugaWSchowa Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 A co powiecie na jakis wycior ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy102janek Posted January 21, 2013 Author Share Posted January 21, 2013 ups (fotka?? taki szczegół - umknęło mi )ale do rzeczywygląda jak długopis środkowa część oprawiona w drewno pod nią rurka w której powinien być wkład jest karbowana (dlaczego ).Część przednia, stożkowa wykonana z mosiądzu z otworem na końcówkę wkładu (otwór o wiele za mały aby mógł tamtędy wysunąć się jakikolwiek wkład)I zakończenie stalowe z przetyczką - przed przetyczką wewnątrz długopisu "w miejscu wkładu widać 2 miedziane druciki kończące się tuż przed przetyczką.Panowie - jakieś pomysły??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy102janek Posted January 21, 2013 Author Share Posted January 21, 2013 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy102janek Posted January 21, 2013 Author Share Posted January 21, 2013 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPoskier Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 hm, jeśli biegną przez całą długość a przód się odkręca i wewnątrz zwęża, mogłyby się zaciskać przy dokręcaniu przodu i łapać wiertło, to taka luźna teoria Link to comment Share on other sites More sharing options...
krydon Posted January 21, 2013 Share Posted January 21, 2013 Wygląda na ołówek automatyczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy102janek Posted January 22, 2013 Author Share Posted January 22, 2013 Witama te miedziane druciki ... do czego służą ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy102janek Posted January 21, 2013 Author Share Posted January 21, 2013 WitamWykopałem przy okopie - przypomina długopis ale mam poważne wątpliwości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPoskier Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 w/g mnie to wiertarka jubilerska lub zegarmistrzowska ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
rudy102janek
Wykopałem przy okopie - przypomina długopis ale mam poważne wątpliwości.
10 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.