rudy102janek Napisano 21 Styczeń 2013 Autor Napisano 21 Styczeń 2013 WitamWykopałem przy okopie - przypomina długopis ale mam poważne wątpliwości.
rudy102janek Napisano 21 Styczeń 2013 Autor Napisano 21 Styczeń 2013 ups (fotka?? taki szczegół - umknęło mi )ale do rzeczywygląda jak długopis środkowa część oprawiona w drewno pod nią rurka w której powinien być wkład jest karbowana (dlaczego ).Część przednia, stożkowa wykonana z mosiądzu z otworem na końcówkę wkładu (otwór o wiele za mały aby mógł tamtędy wysunąć się jakikolwiek wkład)I zakończenie stalowe z przetyczką - przed przetyczką wewnątrz długopisu "w miejscu wkładu widać 2 miedziane druciki kończące się tuż przed przetyczką.Panowie - jakieś pomysły???
SPoskier Napisano 31 Styczeń 2013 Napisano 31 Styczeń 2013 hm, jeśli biegną przez całą długość a przód się odkręca i wewnątrz zwęża, mogłyby się zaciskać przy dokręcaniu przodu i łapać wiertło, to taka luźna teoria
rudy102janek Napisano 22 Styczeń 2013 Autor Napisano 22 Styczeń 2013 Witama te miedziane druciki ... do czego służą ???
rudy102janek Napisano 21 Styczeń 2013 Autor Napisano 21 Styczeń 2013 WitamWykopałem przy okopie - przypomina długopis ale mam poważne wątpliwości.
SPoskier Napisano 22 Styczeń 2013 Napisano 22 Styczeń 2013 w/g mnie to wiertarka jubilerska lub zegarmistrzowska ?
Pytanie
rudy102janek
Wykopałem przy okopie - przypomina długopis ale mam poważne wątpliwości.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.