Rzepa16 Posted January 18, 2013 Author Share Posted January 18, 2013 Witam czy możecie podać mi wzór butów używanych przez 1 Armię Wojska Polskiego, i strony internetowe na których można je dostać? Głównie chodzi mi o wojskowe trzewiki, ale w ostateczności mogą być oficerki z miękką" cholewą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snajper-s1 Posted January 18, 2013 Share Posted January 18, 2013 Wszelkie obuwie radzieckie z ówczesnego okresu:zarówno trzewiki z ichnimi owijaczami, jak i sapogi. Może być również zdobyczne niemieckie Link to comment Share on other sites More sharing options...
mietek Posted January 18, 2013 Share Posted January 18, 2013 A tez i brytyjskie, kanadyjskie i USA - z dostaw sojusznikow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzepa16 Posted January 18, 2013 Author Share Posted January 18, 2013 Dzięki, a wiesz może na jakiej stronie mogę dostać takie właśnie obuwie radzieckie?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSZACZNAM Posted January 19, 2013 Share Posted January 19, 2013 Czasami pojawiało się również obuwie cywilne albo ersatz'e. Wystarczy poczytać troszkę wspomnień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snajper-s1 Posted January 19, 2013 Share Posted January 19, 2013 Przestańcie bo zaraz zacznie chodzić w jakichś trampkach z bazaru- bo przecież 1 AWP wszystkiego używała.. Rekonstruujemy regułę- potem dochodzą smaczki.co do zakupu- popularny portal aukcyjnyz tego co mi wiadomo replik radzieckiego obuwia raczej nikt nie robi- przynajmniej powszechnie dość dostępnego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gustav Hirsch Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 Wszystkiego jak wszystkiego, ale akurat trofiejne saperki są dość prawdopodobne.A co do tego, co kto robi, to nic mnie nie zdziwi, odkąd właśnie wczoraj na Moto Weteran Bazarze widziałem walonki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.