Skocz do zawartości

Oferta internetowa 2013

Einherjer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.Wkrótce kończy mi się umowa z TP i ze względu na słąbą jakość usługi zmieniam operatora internetu.Nie wiem tylko jeszcze co wybrać.Może koledzy coś doradzą bo ja się pogubiłem w tych wszystkich ofertach najróżniejszych firm.

Ogólnie nie chodzi mi o to aby internet był niewiadomo jak szybki, używam sieci głównie do czytania i słuchania muzyki.Określę skrótowo co mnie interesuje:

- prędkość średnia lub powyżej
- cena nie za wysoka
- bez limitów

Pozdrawiam i proszę o opinie.
Napisano
niezależnie od czynników - które sam zapisałeś:
- sprawdź dostępność do pionu technicznego wybranego dystrybutora.
Jeżeli - możesz fizycznie dotrzeć do Pana/Pani - i 50-ty raz powiedzieć qrna - nie działa... to już jest Coś...
System zgłoszeń i obsługi by phone - może być świetnie upierdliwy" - chroniący przed działaniem i roszczeniami...

- ideałem są - kablówki - gdzie jesteś jednym z kilku odbiorców usługi w loku" ( " użytkowników)- a wyposażenie abonenckie - jest zamienne.
Łatwa diagnostyka - i szybkie usunięcie usterki.

- ofertowa spirala większej prędkości za psie pieniądze" jest pozornie atrakcyjna. Zwykle rzeczywista użyteczność - dotyczy środka oferty, a maksymalne prędkości - nierealne.
Napisano
Wiadomo kablówka ma chyba najwięcej plusów. Duże prędkości (np 14MB Vectra) jak i dostępność. Niestety nie wszędzie jest możliwość podpięcia. Wtedy pozostaje np. Dialog (słabe osiągi i wysoka cena) lub lokalne sieci. Internet radiowy (orange, plus itp) nie nadaje się do tego typu (limity).
Napisano
Jeśli masz dostęp do kablówki (miasto) polecam UPC - ale sam internet nie za bardzo się opłaca, taniej i wygodniej wychodzi pakiet 2w1 lub 3w1 - wtedy usługi masz nawet za pół ceny.
Przykładowo - mam szybki internet, cyfrową max (150 kanałów) i telefon 240 minut - płacę 120 złotych.
Dodam jeszcze że internet w UPC nigdy mnie nie zawiódł szybki transfer i dodatkowo darmowe wi-fi w całym mieszkaniu.
Napisano
Miałem 9 lat internet w telekomunie - neostrada. Ostatnio 6mb za 66 złotych. W ciągu tych 9 lat nie miałem neta może z 3-4 dni. Gdybym się nie przeprowadzał nadal korzystał bym z jej usług bo byłem po prostu zadowolony. Teraz mam od lokalnego dostawcy 15/2 za 54 złote. Jest też telefon i kablówka po światłowodzie ale nie korzystam. Do tego dorywczo net z playa na kartę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie