sebo_sek Napisano 14 Styczeń 2013 Napisano 14 Styczeń 2013 Jeśli chodzi o pole bitwy to mogę się mylić ale jest chyba chronione jako zabytek.
Kreska Napisano 14 Styczeń 2013 Autor Napisano 14 Styczeń 2013 A jakieś okolice? Z tego co słyszałem to cały raszyn jest już przekopany i chciałbym to zweryfikować.
jaim Napisano 22 Marzec 2013 Napisano 22 Marzec 2013 ..spokojnie możesz tam latać po polach ... okolice Podolszyna , Łady i okolice ..stacjonowało tam sporo wojsk ...a jeśli mowa o przekopaniu jakich kolwiek miejsc to jest to bardzo trudne ,,wręcz niemożliwe'' rozległy teren ..a po mrozach to fanty same czasem wychodzą jak kamienie na polach.Pozdrawiam.
koscisty Napisano 22 Marzec 2013 Napisano 22 Marzec 2013 Akurat ja chodze po okolicach, tereny bardzo rozległe, hektary pól i łąk. Najstarszych szukaczy jakich spotkałem chodza od 6 lat. Mówią, że kiedyś kopało się non stop, znajdki wywosiło sie wiadrami, mam na mysli kopiejki. Teraz wpadają rekreacyjnie pomachać. Czasem w sobotę na polu łazi 15-16 osób.Też łażę, ale jak ktos głębiej pola nie zaorze, to cieżko coś fajnego znaleźć. Kopiejki i guziki, czasem grosze, sporo plomb.
trebor1977 Napisano 22 Marzec 2013 Napisano 22 Marzec 2013 15 osób to już zawody , a nie rekreacja , ale rywalizacja też dobra.
jan-80 Napisano 1 Kwiecień 2013 Napisano 1 Kwiecień 2013 rekreacja to max 4 osoby a w sumie 2 ,czyli jak po 15 osób to jeszcze sporo wykopują bo jak by nic nie było to nie zobaczył byś tam żadnego ! :) i pamiętaj nie ma miejsc przekopanych i przeszukanych :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.