henry123 Napisano 13 Styczeń 2013 Autor Napisano 13 Styczeń 2013 Jest to zdjęcie ułanów polskich z I wojny światowej. Proszę o identyfikację w jakich oni są mundurach ? Czy na podstawie tego zdjęcia można stwierdzić stopnie ? Najbardziej interesuje mnie drugi żołnierz od lewej.
Sōji Okita Napisano 17 Styczeń 2013 Napisano 17 Styczeń 2013 ..miało być z prawej strony. Przepraszam.
henry123 Napisano 18 Styczeń 2013 Autor Napisano 18 Styczeń 2013 Niestety nic więcej z tym zdjęciem nie dam rady zrobić. A na zdjęciu rzeczywiście są ,,Byliniacy,,
Einherjer Napisano 17 Styczeń 2013 Napisano 17 Styczeń 2013 To zdjęcie jest na tyle nie wyraźne, że o identyfikacji elementów umundurowania nie ma mowy.Szable od prawej:-Austriak wz 1861-Austriak wz 1861 ze zmienioną głownią?-Austriak wz 1869Może kolega wyciśnie więcej z tej fotki.Pzdr
henry123 Napisano 13 Styczeń 2013 Autor Napisano 13 Styczeń 2013 Jest to zdjęcie ułanów polskich z I wojny światowej. Proszę o identyfikację w jakich oni są mundurach ? Czy na podstawie tego zdjęcia można stwierdzić stopnie ? Najbardziej interesuje mnie drugi żołnierz od lewej.
Sōji Okita Napisano 18 Styczeń 2013 Napisano 18 Styczeń 2013 Beliniacy, jeżeli już. Tą formację można było łatwo rozpoznać po ułańskich czapkach. W tym przypadku tego nie widzimy, podobnie jak ułanek. To są Legioniści, którzy na razie w kawalerii nie służą. Może później. Nie wiem.
henry123 Napisano 18 Styczeń 2013 Autor Napisano 18 Styczeń 2013 Sory! oczywiście że ,,Beliniacy,,, Pierwszy z prawej to Belina Prażmowski. Temat jest na Inne Oblicza Historii.
henry123 Napisano 14 Styczeń 2013 Autor Napisano 14 Styczeń 2013 Witam!Może sprecyzuję pytanie czy : żołnierz drugi od lewej to szeregowiec czy podoficer.
Pytanie
henry123
Jest to zdjęcie ułanów polskich z I wojny światowej. Proszę o identyfikację w jakich oni są mundurach ? Czy na podstawie tego zdjęcia można stwierdzić stopnie ?
Najbardziej interesuje mnie drugi żołnierz od lewej.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.