gwiazda1010 Napisano 7 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2013 Witam!Tak informacyjnie dla forumowiczów ze Śląska i nie tylko:Dla zainteresowanych. Pod koniec ubiegłego roku ukazała się nowa pozycja RAUM TUNSKIRCH - Działania wojenne nad górną Odrą w 1945r." Ciekawa publikacja dla zainteresowanych wydarzeniami z marca i kwietnia 1945r. w rejonie Raciborza, Tworkowa, Krzyżanowic (Śląsk). Chyba dostępna w raciborskich księgarniach i na alezło" też widziałem. Pożyczyłem od znajomego z ciekawości i po przeczytaniu (nie jest zbyt obszerna ;-) piszę bo można polecić.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wm Napisano 8 Styczeń 2013 Share Napisano 8 Styczeń 2013 Możesz podac ile to stron liczy?Oraz na podstawie jakich materiałów powstała?Z tego co widziałem na alezło" to jest to raczej broszurka.Może nabędę jak jeszcze będzie bo w tej chwili to spłukany jestem. A chciałbym wiedzieć coś wiecej skoro miałeś ją w rękach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazda1010 Napisano 8 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2013 Jakieś 120 parę stron jak dobrze pamiętam. W źródłach były podane wywiady, pozycje niemieckie, polskie, radzieckie, materiały z zasobów archiwów itp. Dokładnych tytułów nie pamiętam bo już ją oddałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wm Napisano 8 Styczeń 2013 Share Napisano 8 Styczeń 2013 Wielkie dzięki. No to będę musiał zakupić jak tylko wpłynie wypłata na konto. A ogólnie to jak jest opisana?Coś nowego wnosi do tematu czy powiela tylko dotychczasową literaturę?pozdrawiamMarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazda1010 Napisano 10 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2013 opisuje wydarzenia od strony echnicznej".Co, kiedy, gdzie, jakie oddziały, jakie straty. Wydarzenia opisane są praktycznie dzień po dniu. Mapki, zdjęcia i trochę relacji świadków. Wszystko dosyć szczegółowo.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.