skullmen Napisano 2 Styczeń 2013 Napisano 2 Styczeń 2013 Witam otwieram naszą juz 3 odsłonę tematu o naszych okolicach .
skullmen Napisano 3 Styczeń 2013 Autor Napisano 3 Styczeń 2013 Panowie w sobote robimy ognisko w mrozach obecnosc obowiązkowa:P przekazac kolegom kolezankom :)proponuje wziasc jakies fanty zbedne na wymianke a moze akurat ktos cos bedzie potrzebował :Plista obecnosci:)1.pagi2.skullmen
kridd Napisano 3 Styczeń 2013 Napisano 3 Styczeń 2013 cześć,na chwilę obecną nie mam jeszcze wykrywacza - wszak $ już jest;), fantami też się nie pochwalę, ale jak pasowała by godzina to z przyjemnością przyjechałbym na ognisko - jestem z Ełku. I na krzywy ryj też nie przyjdę;)Co by nie było pozdrawiam.
kridd Napisano 3 Styczeń 2013 Napisano 3 Styczeń 2013 cześć,jeśli pasowała by mi w sobotę godzina, czy mogę dołączyć się do ogniska? chętnie przyjadę i na pewno nie na krzywy ryj;)ps. no wykrywacz jeszcze nie mam, tylko kasę na niego - może ktoś bliżej podpowie mi jaki wybrać...pozdrawiam serdecznie.
skullmen Napisano 4 Styczeń 2013 Autor Napisano 4 Styczeń 2013 na sobote raczej piszczałka nie potrzebna tylko cos na ognicho i promile:) pagi to jak z godzina??
pagi19 Napisano 4 Styczeń 2013 Napisano 4 Styczeń 2013 ja przyjadę na mrozy empekiem około 14tej następny empek jest po 15tej chętni niech wysiądą na pętli w mrozach no chyba że ktoś samochodem będzie jechałtak myślę że o 16tej wystartujemy z ogniskiem no chyba że będę się nudził na chacie to przyjadę z rana i polecę na pola trochę pokopać ;)
skullmen Napisano 4 Styczeń 2013 Autor Napisano 4 Styczeń 2013 jak oddam córke dzis to chetnie jutro pokopie , promilki beda smaczniejsze:Dpagi daj link na fejsie do waszego stowarzyszenia bo wreszcie zalozyłem :D
atylla Napisano 4 Styczeń 2013 Napisano 4 Styczeń 2013 a co to za stowarzyszenie?,a co do ogniska to jeszcze zobaczę bo grypka mnie dopadła.
Bizi Napisano 4 Styczeń 2013 Napisano 4 Styczeń 2013 atylla to tylko nieoficjalna grupa zrzeszająca osoby interesujące się historia Ełku i okolic :)są fotki starych pocztówek i zdjęć a także takie tam rozkminki hehe :P co do jutrzejszego ogniska to ja też będę :D
kridd Napisano 4 Styczeń 2013 Napisano 4 Styczeń 2013 czyli ok 15.00 na pętli w mrozach? i tak zapytam to wszyscy którzy wpisali się tutaj oprócz mnie;) osobiście się już znają?:)
Kunegunda Napisano 6 Styczeń 2013 Napisano 6 Styczeń 2013 Szkoda że nie wszyscy wiedzieli. A tak na marginesie to na wionę wypadalo by zorganizować początek sezonu w jakimś przytulnym miejscu. :D
kridd Napisano 6 Styczeń 2013 Napisano 6 Styczeń 2013 ja byłem ok 15.40 samochodem ale nie trafiłem...ktoś mnie pokierował w stronę przejazdu (tego drugiego) bliżej jeziora że tam będzie skullmen, ale nikogo nie spotkałem.pozdrawiam.
skullmen Napisano 6 Styczeń 2013 Autor Napisano 6 Styczeń 2013 Ognisko było zajebiste :) a jeszcze bardziej ziemniaki i sól pagiego :P rozpoczescie sezonu mozna u mnie lub .....
pagi19 Napisano 7 Styczeń 2013 Napisano 7 Styczeń 2013 lub ..... u mnie ;)a sól przyjechała prosto z Wieliczki ;)i kilka fantów z soboty
atylla Napisano 8 Styczeń 2013 Napisano 8 Styczeń 2013 nie wiem,ale wygląda na kawałek orzełka,może pruski
skullmen Napisano 16 Styczeń 2013 Autor Napisano 16 Styczeń 2013 Z okazji rozpoczęcia nowego sezonu 2013 mam zaszczyt zaprosic z Pagim i reszta ekipy na imprezke otwierającą sezon 2013 która odbedzie sie w okolicach 9-10 luty .Atrakcje jakie zapewniamy : polowanie na drewno :) ciepły ogien i jakis tam bimberek oraz słynna sól . osoby chetne prosze o wpis ponizej :)
ammuratow Napisano 16 Styczeń 2013 Napisano 16 Styczeń 2013 Witam kolegów,Niemal każdego roku spędzam parę dni w Starych Juchach. Jak dotąd koncentrowałem się na wędkowaniu i grzybobraniu. W okolicach jeziora Jędzelewo trafiłem na stare okopy, ale nie miałem ze sobą wykrywki. Czy w tych okolicach jest szansa na ciekawe znaleziska?Pozdrawiam
atylla Napisano 17 Styczeń 2013 Napisano 17 Styczeń 2013 ammuratow,jak się opłaca wędkować i zbierać grzyby to i może się opłaca zobaczyć co kryją i stare okopy.A na ciekawe znaleziska zawsze jest szansa,teren ciekawy,sporo się działo w pierwszą wojnę.pozdrawiam
ammuratow Napisano 17 Styczeń 2013 Napisano 17 Styczeń 2013 Dzięki za informację. W tym roku oprócz wędki wezmę też swój wierny wykrywacz:) A propos I wojny, to właśnie w tych okolicach jest pięknie utrzymany cmentarzyk z tego okresu. Są tam pochowani zarówno Rosjanie jak i Niemcy.Czasami chodziłem kąpać się w jeziorze Garbas (cudnie czysta woda) i tam idąc przez las widziałem okopy (a raczej ich resztki)wyglądające na pierwszowojenne. Jest tylko jeden problem. W lecie okolice patroluja chmary paskudnych, morderczych i wrednie kąsajacych gzów.Może jesienna wyprawa będzie skuteczniejsza?Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.