zbychacz89 Napisano 31 Grudzień 2012 Autor Napisano 31 Grudzień 2012 Rozpoznajecie coś w tym zdobionym przedmiocie? Wygląda jakby był to fragment czegoś większego.
kiler58 Napisano 1 Styczeń 2013 Napisano 1 Styczeń 2013 Podaj z jakiego metalu wykonany jest przedmiot, to może pomóc w identyfikacji.
kiler58 Napisano 1 Styczeń 2013 Napisano 1 Styczeń 2013 Możliwe że jest to nóżka od świecznika lub patery.
zbychacz89 Napisano 1 Styczeń 2013 Autor Napisano 1 Styczeń 2013 Nie jestem pewien metalu z jakiego jest to wykonane. Jest dość ciężki ale to nie ołów ponieważ jest twarde, a i na pewno nie jest to ani mosiądz ani miedź. Ale bardzo prawdopodobne, że może to być jakaś nóżka od czegoś, bo po rantach można wywnioskować że zostało to odłamane.
zbychacz89 Napisano 31 Grudzień 2012 Autor Napisano 31 Grudzień 2012 Rozpoznajecie coś w tym zdobionym przedmiocie? Wygląda jakby był to fragment czegoś większego.
Inventor Napisano 1 Styczeń 2013 Napisano 1 Styczeń 2013 Witam Wydaje się, że z tego samego metalu mam część świecznika nawet zdobienia podobne Metal biały, po odłamaniu błyszczący dość ciężki, sugerowali mi, że to jakaś mieszanka kwarcowa.Pozdrawiam
kiler58 Napisano 1 Styczeń 2013 Napisano 1 Styczeń 2013 Zobacz czy tą zdobioną część" przyciąga magnes, jeśli tak to pewnie jest to żeliwo, z którego również wykonywano świeczniki.
Pytanie
zbychacz89
Rozpoznajecie coś w tym zdobionym przedmiocie? Wygląda jakby był to fragment czegoś większego.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.