lukasz998 Napisano 30 Grudzień 2012 Autor Napisano 30 Grudzień 2012 Witam. znalazłem taką blaszkę jest wykonana prawdopodobnie z miedzi, ma wybity numerek 739 a nad nim orzełek bez korony. Na odwrocie nie ma nic. Znalezione w szczerym polu. Z góry dziękuję za identyfikację.
krzysiek9559 Napisano 31 Grudzień 2012 Napisano 31 Grudzień 2012 może to być tzw marka... numerek na które wydaje się narzędzia z magazynu. Każdy pracownik miał swój nr indywidualny. Często stosowane w zakładach pracy za PRL-u
lukasz998 Napisano 30 Grudzień 2012 Autor Napisano 30 Grudzień 2012 Witam. znalazłem taką blaszkę jest wykonana prawdopodobnie z miedzi, ma wybity numerek 739 a nad nim orzełek bez korony. Na odwrocie nie ma nic. Znalezione w szczerym polu. Z góry dziękuję za identyfikację.
lukasz998 Napisano 30 Grudzień 2012 Autor Napisano 30 Grudzień 2012 dodam że w tej okolicy kolega znalazł jeszcze 4 takie blaszki.
Pytanie
lukasz998
Witam. znalazłem taką blaszkę jest wykonana prawdopodobnie z miedzi, ma wybity numerek 739 a nad nim orzełek bez korony. Na odwrocie nie ma nic. Znalezione w szczerym polu. Z góry dziękuję za identyfikację.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.