Skocz do zawartości

duński steingrau

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam
mam mianowicie takie pytanie ,bowiem interesuje mnie wątek duńskiego steingraiu z pierwszego rzutu widzenia dużo nie rożni się od niemieckiego jednak przy głębszym spojrzeniu widać różnice . Kolekcjonuje sam dla siebie choć parę razy pokaże się czasem na imprezach rekonstrukcyjnych pomimo iż w żadnej grupie nie jestem a chciałbym w miarę wyglądać i tu takie moje pytanie czy owy kolor dońskich spodni jako tako pasuje do amatorskiej rekonstrukcji by w miarę wyglądać
z góry dzięki za pomoc

http://www.koszary.pl/_sklep/produkt-2981,spodnie_dunskie_steingrau_-_repro_wh_m36_.html
Napisano
W miarę wyglądac", a co to znaczy? Do munduru, którego wzoru chcesz te spodnie zastosowac (poza tym, że należałoby je gruntownie przeszyc)? Moim zdaniem skórka nie warta za wyprawkę. Co innego jeżeli planujesz strój munduropodobny.
Proponuję sięgnąc do literatury przedmiotu, obejrzec zdjęcia i odpowiedź znajdziesz sam. Wartością dodaną będzie fakt, że czegoś się nauczysz.
Napisano
no to z tego co wygląda rozejrzawszy się tu i tam stwierdzam że nie ma sensu bawić się w szwedy Duńczyki itp wole dać parę zł więcej i mieć satysfakcję osobistą i rzeczową z tego że to porządnie wygląda . Co do bluzy to mam drelich erbenstarn obszyty to co do spodni to każda wersja z replik będzie pasować .Ostatnio nawet udało mi się kupić na allegro stare dd-rowskie spodnie górnika wełna taka sama jak w pancernych trochę zmian . No i wygladaja jako tako :D a co co takich bardziej polowej zmierzam w kupnie repliki
Napisano
Jestem w posiadaniu takich duńczyków, kilkukrotnie porównywałem je pod względem odcienia z lepszymi kopiami spodni niemieckich różnica jest minimalna.
Druga rzecz to przeróbka górnej części spodni, dobry krawiec nie powinien mieć z tym problemu.
Napisano
Krawiec za przerobienie skasuje tyle co za uszycie nowych od podstaw bo tak naprawdę jest przy tym sporo zabawy - wystarczy porównać te spodnie ( do przerobienia ) z tymi na które ( mają być przerobione). To widać na pierwszy rzut oka ,że to dwa różniące się krojem modele spodni. Na pytanie czy warto pompować w to kasę niech każdy odpowie sobie sam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie