Skocz do zawartości

Problem z wykrywaczem

Michael J

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam problem polega na tym ze przy włączeni wykrywacza cały czas mryga skala poziomu baterii a są naładowane a drugi problem polega na tym ze wykrywacz nie reaguję na żadne przedmioty którymi macham przed cewką nawet po wyłączeniu dyskryminacji lecz potrafi namierzyć przedmiot po włączeniu pinpointa
Napisano
Jaka piszczalka? Sprawdz moze wszystkie wtyki i przewody czy sa cale. Jestes pewien, ze baterie sa dobre? Argo zachowywal sie podobnie jak mu baterie padaly.
Napisano
Tak baterie są dobre bo nawet przy włożeniu nówek to jest tak samo a wtyki są ok czy to może znaczyć ze problem jest z elektroniką ? a wykrywacz to garrett ace 250
Napisano
Poruszaj przewodem od cewki pognij go trochę, zobacz wtyk do elektro.iki, jak maszmiernik uniwersalny sprawdz przejścia we wtyczce a jak masz znajomego z ace to podjedz do niego i sprawdz,
Napisano
mryganie" baterii - ostatnio był na alledrogo Garrett Ace 250 w którym bodajże nie działał wskaźnik baterii, albo nie pokazywał 3 kresek tylko 2 (mimo, że miał full nowe to świeciły się 2 kreski.

Ja w mojej alphie zauważyłem to samo :p :) Jak mam ciulowe baterie (kupiłem do zabawy po domu jakieś gp za 3zł to po jakimś czasie mi wariowały wskazówki przy baterii, więc tym bym się najmniej martwił.

Najlepiej będzie, jak opiszesz wszystko dokładnie na stronie:

www.ProScan.Gliwice.Pl

w odpowiednim dziale.
Może uda im się z miejsca" ocenić, co padło, i wtedy będziesz miał pewność, wstępny kosztorys (wiadomo, wszystko ulega zmianie ale to ludzie, i nie chcą ściągnąć z biednych poszukiwaczy fortuny :).

Jeżeli jest to usterka, której nie naprawisz sam, wtedy wysyłasz bla bla bla..

P.S NIE JESTEM NAGANIACZEM, CHCE TYLKO DORADZIĆ, POMÓC. RÓWNIE DOBRZE KOLEGA MOŻE KUPIĆ NOWY ITD

Pozdrawiam, xen
Napisano

Witam
Jeśli po załadowaniu nowych baterii nadal mruga wskaźnik to problem jest raczej z zasilaniem.Nie wiem jak jest w ace, ale w pierwszej kolejności sprawdziłbym gniazdo baterii czy nie są zaśniedziałe styki potem okablowanie tj. miejsca lutowań, przełącznik mechaniczny, (jeśli jest takowy) no i tak zwane zimne luty na płycie szczególnie przy złączach. Myślę, że tyle możesz jeszcze sam sprawdzić.Pzdr.

Napisano
Miałem identyczny problem z garrettem 1350, zadzwoniłem do serwisu i opisałem objawy. Pan po drugiej stronie od razu zdiagnozował, że wykrywacz jest walnięty i kazał mi go przysłać. Po tygodniu otrzymałem paczkę z innym egzemplarzem (poprzedniego chyba nie dało się naprawić), który mam do dziś i od pięciu lat działa niezawodnie i bezawaryjnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie