Skocz do zawartości

Hitlerjugend (hj) co powinien mieć ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 174
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Jak mawiają Papuasi Be my guest" i cała przyjemnośc po mojej stronie, sam się zapatrzyłem na te fotki :) Dla mnie kontynuuj temat, mam pytanie właśnie o ten mundur (feldgrau?), z kołnierzem w innym kolorze, na filmie Napola" chodzą w takich także instruktorzy HJ, jak to było z jego używaniem i występowaniem?

Pewnie że kontynuuj,świetna ta twoja kolekcja,a widzę że zdjęcia z rekonstrukcji z Kołobrzegu właśnie z tego miasta jestem.A mam pytanie bo mam możliwość kupienia munduru z Hj od firmy która szyje mundury do filmów historycznych,czy one są dobrze szyte itd.

Dunczyk, mundury o ktore pytasz byly uzywane w szkole NAPOLA do uroczystosci, jako szkoleniowe i takze bojowo. Jak nie było w czym to zakladali co popadnie;)Były dwa rodzaje tych bluz. Jedna z gabardyny feldgrau przypominajaca m37 i ta o ktora pytasz z drelichu i gabardyny. Uzywano tez krotkich bluz z dwoma kieszeniami z drelichu w kolorze piaskowym i szaro-niebieskim.

Gniewko! Kołobrzeg to miasto w ktorym jest niesamowity klimat. Rekonstrukcje sa na wysokim poziomie, a walki w tych samych miejscach jak w czasie wojny bez cholernych reklam i innego badziewia;)Macie swietne muzeum ktore jest prowadzone przez kompetentnych ludzi. Cały czas o nas pamietaja wysyłajac zaproszenia na wszelakie imprezy-to miłe!
Jesli chodzi o mundury to nikt nie robi poprawnych nawet Hero które daje rade w kazdym innym temacie. My wystepujemy w oryginalnych mundurach ktore sa w srednim stanie. Stany idealne sa tylko do gabloty;) Moge ci pomoc w uszyciu munduru jesli chcesz. Szylismy jak narazie czapki z oryginalnych wzorów bez klamerki, bo takowe sa niedostepne na naszym rynku. Powinny miec wzdluz taki jakby groszek, a te produkowane przez Hero sa gladkie i do tego cholerne czarne sukno...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie