leon wallonien Napisano 16 Grudzień 2012 Share Napisano 16 Grudzień 2012 41 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 16 Grudzień 2012 Share Napisano 16 Grudzień 2012 42 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 16 Grudzień 2012 Share Napisano 16 Grudzień 2012 43 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 16 Grudzień 2012 Share Napisano 16 Grudzień 2012 44 Pomorze to w duzej czesci hełmy włoskie w HJ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 16 Grudzień 2012 Share Napisano 16 Grudzień 2012 45 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 16 Grudzień 2012 Share Napisano 16 Grudzień 2012 46 w Prusach Wschodnich HJ okopala sie na cmentarzu i odpierała ataki wroga;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 16 Grudzień 2012 Share Napisano 16 Grudzień 2012 47. kadra szkoleniowa HJ. Słuzyli w niej nawet weterani do lat 65;)Jeszcze mi troszke zostało do koncowej granicy wiekowej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 16 Grudzień 2012 Share Napisano 16 Grudzień 2012 48. Pommern Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 16 Grudzień 2012 Share Napisano 16 Grudzień 2012 49 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 16 Grudzień 2012 Share Napisano 16 Grudzień 2012 50. Berlin 1945. Polecam ksiazke Helmuta Altnera Berlinski Zołnierz". Niesamowite opisy walk w Berlinie w najmniejszych detalach z udziałem HJ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 16 Grudzień 2012 Share Napisano 16 Grudzień 2012 51. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 16 Grudzień 2012 Share Napisano 16 Grudzień 2012 52. Kolberg 1945 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 16 Grudzień 2012 Share Napisano 16 Grudzień 2012 53. Daj juz tym ruskim spokoj synku" he he he! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 16 Grudzień 2012 Share Napisano 16 Grudzień 2012 54. Berlin 1945-Alfred Czech" dekorowany przez Kampfgruppe Esquerra:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 16 Grudzień 2012 Share Napisano 16 Grudzień 2012 55 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 16 Grudzień 2012 Share Napisano 16 Grudzień 2012 56. To bedzie na tyle;) Troszke nabazgrałem i naciapałem, ale moze komus sie przyda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 16 Grudzień 2012 Share Napisano 16 Grudzień 2012 Dziekuje Dunczyk mój Przyjacielu! Mam nadzieje, ze nie zasmiecilem zbytnio watku? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 16 Grudzień 2012 Share Napisano 16 Grudzień 2012 Jak mawiają Papuasi Be my guest" i cała przyjemnośc po mojej stronie, sam się zapatrzyłem na te fotki :) Dla mnie kontynuuj temat, mam pytanie właśnie o ten mundur (feldgrau?), z kołnierzem w innym kolorze, na filmie Napola" chodzą w takich także instruktorzy HJ, jak to było z jego używaniem i występowaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gniewko_kg Napisano 16 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2012 Pewnie że kontynuuj,świetna ta twoja kolekcja,a widzę że zdjęcia z rekonstrukcji z Kołobrzegu właśnie z tego miasta jestem.A mam pytanie bo mam możliwość kupienia munduru z Hj od firmy która szyje mundury do filmów historycznych,czy one są dobrze szyte itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 16 Grudzień 2012 Share Napisano 16 Grudzień 2012 Dunczyk, mundury o ktore pytasz byly uzywane w szkole NAPOLA do uroczystosci, jako szkoleniowe i takze bojowo. Jak nie było w czym to zakladali co popadnie;)Były dwa rodzaje tych bluz. Jedna z gabardyny feldgrau przypominajaca m37 i ta o ktora pytasz z drelichu i gabardyny. Uzywano tez krotkich bluz z dwoma kieszeniami z drelichu w kolorze piaskowym i szaro-niebieskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 16 Grudzień 2012 Share Napisano 16 Grudzień 2012 Gniewko! Kołobrzeg to miasto w ktorym jest niesamowity klimat. Rekonstrukcje sa na wysokim poziomie, a walki w tych samych miejscach jak w czasie wojny bez cholernych reklam i innego badziewia;)Macie swietne muzeum ktore jest prowadzone przez kompetentnych ludzi. Cały czas o nas pamietaja wysyłajac zaproszenia na wszelakie imprezy-to miłe! Jesli chodzi o mundury to nikt nie robi poprawnych nawet Hero które daje rade w kazdym innym temacie. My wystepujemy w oryginalnych mundurach ktore sa w srednim stanie. Stany idealne sa tylko do gabloty;) Moge ci pomoc w uszyciu munduru jesli chcesz. Szylismy jak narazie czapki z oryginalnych wzorów bez klamerki, bo takowe sa niedostepne na naszym rynku. Powinny miec wzdluz taki jakby groszek, a te produkowane przez Hero sa gladkie i do tego cholerne czarne sukno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 16 Grudzień 2012 Share Napisano 16 Grudzień 2012 Dunio, bluza o ktora ci chodzi;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 16 Grudzień 2012 Share Napisano 16 Grudzień 2012 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 16 Grudzień 2012 Share Napisano 16 Grudzień 2012 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.