sebi_ns Napisano 15 Grudzień 2012 Autor Napisano 15 Grudzień 2012 Witam.Kupiłem ostatnio taki oto hełm M42 . Niewiem co z nim zrobić ? Doradzcie czy zrobić elektrolizą czy kwasem szczawiowym ? Z góry dziękuję.
sebi_ns Napisano 15 Grudzień 2012 Autor Napisano 15 Grudzień 2012 Środek hełmu. Nity są z nieoryginalne , Ale obręcz razem z hełmem była.
Thomson. Napisano 15 Grudzień 2012 Napisano 15 Grudzień 2012 Zakonserwuj go tylko, nie ma co w nim czyścić nawet.
sebi_ns Napisano 15 Grudzień 2012 Autor Napisano 15 Grudzień 2012 Przepraszam że zadam to pytanie ale czym go zakonserwować : oliwką , WD-40 ? czym ?
sebi_ns Napisano 15 Grudzień 2012 Autor Napisano 15 Grudzień 2012 Hełm wygląda tak. Lepiej widać jaki jest.Hełm cały pokryty małym nalotem rdzy , jak się jej pozbyć ?
sebi_ns Napisano 16 Grudzień 2012 Autor Napisano 16 Grudzień 2012 Witam.Zakupiłem kwas szczawiowy rozwodniony na alledrodgo. Będe moczył hełm pierwszy raz i niewiem :- jak ?rozcieńczyć? wode z kwasem ( mam wiadro 10 litrów to ile dać kwasu ? )
Dragon125 Napisano 16 Grudzień 2012 Napisano 16 Grudzień 2012 Kwas szczawiowy stosuje się do fantów,na których jest farba lub jest podejrzenie odnośnie obecności farby. Na Twoim zdecydowanie jej nie znajdziemy. Przejedź ten hełm mosiężną szczotką na wiertarce, może być i stalowa w sumie. Następnie tak jak koledzy radzili,w tej sytuacji olej maszynowy będzie dostateczny. Zachowaj kwas na fant z farbą. Uwierz, niedługo Ci się on przyda,wiem to z doświadczenia :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.