Skocz do zawartości
  • 0

Grawerunek na bagnecie

lars

Pytanie

Napisano

Witam. Prosze o pomoc w rozczytaniu napisów grawerowanych na bagnecie. Po jednej stronie jest napis In Treue Fest" a z drugiej właśnie nie za bardzo potrafię to rozczytać i przetłumaczyć. Dodatkową zagadką jest dla mnie to dlaczego ostatnia część grawerunku została zniszczona. Zakładam że to grawerowanie nie zostało zrobione współcześnie.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dodatkową zagadką jest dla mnie to dlaczego ostatnia część grawerunku została zniszczona."

bo pewnie mu nie wyszła :) na tych fotkach co dałeś dla mnie ten niby grawerunek to wygląda jakby go ktoś elektrycznie wypalał , a litery i cale zadnia krzywe :)-pozdro
Napisano
Witam,miało pewnie być tylko się nie zmieściło zur erinnerung an meine dienstzen"na pamiątkę [przypomnienia] mojej służby trawienie często spotykane na niemieskich prywatnych bagnetach wzorowanych na ks,widziałem ozdobione sg 1871/84 ale z takim hasłem to nigdy się nie spotkałem
Napisano

Witam. Prosze o pomoc w rozczytaniu napisów grawerowanych na bagnecie. Po jednej stronie jest napis In Treue Fest" a z drugiej właśnie nie za bardzo potrafię to rozczytać i przetłumaczyć. Dodatkową zagadką jest dla mnie to dlaczego ostatnia część grawerunku została zniszczona. Zakładam że to grawerowanie nie zostało zrobione współcześnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie