nabuh Napisano 12 Grudzień 2012 Autor Napisano 12 Grudzień 2012 http://m.dzienniklodzki.pl/p2rj1/artykul.html?synd=715124Jestem ciekaw co robią z fantami innymi niż niebezpieczne, bo na pewno takie trafiają. Poza tym jest tu mowa tylko o II wojnie a przecież na terenach tych sporo się działo również w I wojnę. Swoją drogą, jeśli wierzyć artykułowi, sporo tego już wygrzebali.
RESTY Napisano 12 Grudzień 2012 Napisano 12 Grudzień 2012 Fanty trafią do muzeum w Brzezinach, jak by nie było ta firma saperska też pracuje pod nadzorem archeologa ;)
danielw4 Napisano 13 Grudzień 2012 Napisano 13 Grudzień 2012 Do jakiego muzeum pytam.Mam znajomego,który zarabia na chleb czyszczeniem terenu i wiem,że drobnica trafia do kieszeni i później na alleg...a grubsze fanty odbiera patrol saperski
ZUBIKED Napisano 13 Grudzień 2012 Napisano 13 Grudzień 2012 Skoro kolego masz znajomego ja twierdzisz i piszesz takie rzeczy to po pierwsze primo nie był byś już moim znajomym za paszkwil , po drugie primo to ten twoj kolega postępuje nielegalnie czyli kradnie i taką znajomością raczej nie ma się co chwalić.Trzeba myśleć co się pisze !Innym twardogłowym proponuję pracę jako pomocnik sapera chętnych potrzebują od zaraz. Albo odrazu zróbcie uprawnienia będziecie mogli fanty z lasu pozbierać sami Można sie obłowić że ho ho !
Voucur Napisano 13 Grudzień 2012 Napisano 13 Grudzień 2012 A gdzie niby tak potrzebują, strasznie jestem ciekaw. :)
Moniqa Napisano 13 Grudzień 2012 Napisano 13 Grudzień 2012 Potrzebują i rekrutują, kto jest zainteresowany to na pewno info znajdzie ;)Ha, ha , w końcu jesteście poszukiwaczami więc nie będzie problemu z odnalezieniem info :)Podpowiem że mają oczyszczać gdzieś w okolicach Częstochowy
ZUBIKED Napisano 13 Grudzień 2012 Napisano 13 Grudzień 2012 Voucur wiem że robisz w tym ( bo wcześniej pisałeś ) i napewno wiesz też o tym i owym . Co przeszło i co nie odebrano. Itp itd .... właściwie większość potrzebuje ludzi oprócz dwóch trzech firm. Sam znam kilka osób które wykrywacz głeboko zakopało i odkopie je dopiero po akcjii sprzątania lasów.
bjar_1 Napisano 13 Grudzień 2012 Napisano 13 Grudzień 2012 Czy któryś z kolegów pracował może na terenie ex-germańskich magazynów amunicyjnych w Stąporkowie/Świętokrzyskie? Akcja oczyszczania skończyła się z 1-1,5 miesiąca temu...
Voucur Napisano 13 Grudzień 2012 Napisano 13 Grudzień 2012 Sęk w tym, że ludzi potrzebują firmy, które jeszcze liczą na to, że uda im się wykonać robotę, chociaż przypuszczam, że i tak to złudne nadzieje. Ludzie z większości firm pryskają, bo i tak nie będzie żadnych wypłat, z kolei te firmy które płacą, mogą od razu ogłaszać upadłość. W sporej części taki stan rzeczy jest efektem działania firmy kontrolującej - zainteresowani wiedzą jakiej.Sam może wykrywacza nie zakopię, ale jak tak ma sprawa wyglądać, to z lasami też sobie chyba dam spokój.
Voucur Napisano 13 Grudzień 2012 Napisano 13 Grudzień 2012 Btw. w okolicach Częstochowy to już właśnie jedna firma wyciągnęła kopyta, więc jak ktoś chce tam pracować (a przypuszczam że chodzi właśnie o to miejsce), to jego sprawa. To jest taki teren, że sensowną ceną byłoby może 1,5-2 tys. za ha dla sapera, bo za mniej się nie opłaca.Pozdrowienia dla wszystkich z branży.
ZUBIKED Napisano 13 Grudzień 2012 Napisano 13 Grudzień 2012 W sporej części taki stan rzeczy jest efektem działania firmy kontrolującej - zainteresowani wiedzą jakiej."Zaryzykowałbym twierdzenie że tej firmie o której nie mówimy właśnie o to chodziło . Aczkolwiek ktoś się rwi to łeb urwi Także pozdrawiam . Wesołych Świąt
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.