Vantar Napisano 9 Grudzień 2012 Autor Napisano 9 Grudzień 2012 Z pewnością ''BIRMINGHAM PLATED''.Najprawdopodobniej guzik wyprodukowany w Wielkiej Brytanii, XIXw. Plated - Platerowany/pokryty innym metalem.
Vantar Napisano 9 Grudzień 2012 Autor Napisano 9 Grudzień 2012 1. pułk strzelców pieszych z czasów Królestwa Kongresowego i Powstania 1830/31.
Vantar Napisano 9 Grudzień 2012 Autor Napisano 9 Grudzień 2012 5 Pułk Piechoty Liniowej Królestwa Kongresowego
Vantar Napisano 9 Grudzień 2012 Autor Napisano 9 Grudzień 2012 pułkowa 17, brak rezultatów w identyfikacji, obstawiam jakiś 17 pułk Austrio Węgierski po wyglądzie 1
Vantar Napisano 9 Grudzień 2012 Autor Napisano 9 Grudzień 2012 Jakaś spółka / wspólnota gospodarcza, niestety póki co chyba bliżej niezidentyfikowana nawet przez Rosjan.
Vantar Napisano 9 Grudzień 2012 Autor Napisano 9 Grudzień 2012 oj przepraszamrew: C ; Ф ; M ; K ; Г ; Г ; B
Owoc Napisano 9 Grudzień 2012 Napisano 9 Grudzień 2012 Co do wrzesniowego orzełka to gratulacje. Naprawdę mało mamy fantów z 39' kolo siedlec :( Ja też tylko 2 guziczki mam z orzełkiem...
Vantar Napisano 9 Grudzień 2012 Autor Napisano 9 Grudzień 2012 klesoniarze :)w prawym górnym rogu największy jaki mam :) pewnie trzymał jakąś dużą bestię :)
Vantar Napisano 9 Grudzień 2012 Autor Napisano 9 Grudzień 2012 leżakowanie :)to byłoby na tyle z moich guziczków :) jest jeszcze z 5 ciekawych ale moczą się w oliwce bo sygnatury nieczytelne :)Owoc co do wrześniowych to ten pierwszy dla lotników znaleziony w Warszawskim mieszkaniu dlatego taki stan, a ten drugi, cynkowy to znaleziony już w lubelskim koło miejscowości Nurzyna :)posiadam jeszcze małą plombę z polskim orzełkiem z okresu II RP ale to już w następnym czasie :)
Einherjer Napisano 9 Grudzień 2012 Napisano 9 Grudzień 2012 Ale guzik z sygnaturą J. R. GAUNT & SON LONDON nie jest bezpośrednio związany z wrześniem.
Vantar Napisano 9 Grudzień 2012 Autor Napisano 9 Grudzień 2012 rew.kol Einherjer bardzo możliwe, nigdy nie analizowałem dokładniej jego pochodzenia, więc przyznaję może źle go określiłem :)
Vantar Napisano 9 Grudzień 2012 Autor Napisano 9 Grudzień 2012 C & C.W.36był bardziej zanieczyszczony ale pociągnąłem go czyszciewem do polerowanie (drobnym) bardzo dobry sposób do takich rzeczy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.