ewaobus Napisano 2 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2012 Witam, moje pytanie dotyczy samochodu polonez 4x4 z 1987 roku zrobionego przez PIMOT, w artykule z Auto Techniki Motoryzacyjnej nr 5/90 jest informacja, że auto było prezentowane w pochodzie pierwszomajowym w 1988 roku. Czy ktoś z kolegów może to potwierdzić(najlepiej zdjęciem) może ktoś pamięta, widział, itd. Proszę o wszelkie informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin1 Napisano 3 Grudzień 2012 Share Napisano 3 Grudzień 2012 Chodzi ci a Poloneza Analoga ? Tu jest trochę : http://pl.wikipedia.org/wiki/FSO_Polonez_Analog Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin1 Napisano 3 Grudzień 2012 Share Napisano 3 Grudzień 2012 Tu też : http://www.wterenie.pl/4x4,polonez-analog-przygoda-z-prototypem-polskiego-auta-4x4,396 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin1 Napisano 3 Grudzień 2012 Share Napisano 3 Grudzień 2012 http://www.retrostalowawola.republika.pl/analogi/analog.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewaobus Napisano 3 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2012 napisałem czego konkretnie szukam, nie chodzi o analoga z 1994 roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 4 Grudzień 2012 Share Napisano 4 Grudzień 2012 Jak zauważyliście Analogi miały przednią część z poloneza caro, a na fotce na zdjęciu 1 jest polonez truck z prostokątnymi lampami. Mi do głowy przychodzi myśl, że ten truck 4x4 może być następcą Fiata 124 4x4 czyli polskiego fiata 125 p kombi na podwoziu Nivy. Nie wykluczam też samoróbki". Po tym jak widziałem wspaniale zrobionego w garażu" Żuka 4x4 wiem, że dla polskich mechaników nie ma rzeczy niemożliwych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 4 Grudzień 2012 Share Napisano 4 Grudzień 2012 Chociaż napis jazda próbna wyklucza samoróbkę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewaobus Napisano 4 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2012 Panowie, informacje na temat tego samochodu można znaleźć w necie w 5 min. po co kombinujecie, dziękuję za próby pomocy ale liczę na wypowiedź kogoś kto był na pochodzie w Warszawie w 1988 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 4 Grudzień 2012 Share Napisano 4 Grudzień 2012 apropo...żuki 4x4 to relatywnie popularne mutanty.Mosty Uaza pasują bezproblemowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 5 Grudzień 2012 Share Napisano 5 Grudzień 2012 na pochodzie nie wiem czy był ale miałem okazję go oglądać swojego czasu na PW SIMR w latach 80... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.