MatPak86 Napisano 27 Listopad 2012 Autor Napisano 27 Listopad 2012 Witam wszystkich.Mam jedno małe pytanko związane z książką o tematyce numizmatycznej.A więc....Czy jest taka ów książka która posiada tylko zdjęcia monet i króciutki ich opis.Jeżeli chodzi o okres jaki mnie interesuje to od pierwszych bitych monet do 1900 roku.I uprzedzam,że dopiero co raczkuje w tym temacie.Oczywiście wiem,że w jednej książce nie można pomieścić całego tego arsenału,napisałem tylko jaki przedział mnie interesuje(tak z góry odpowiadam^^).Również się domyślam,że jest naprawdę sporo tych ksiąg,ale jeżeli ktoś ma coś dobrego na początek do polecenia to proszę o odpowiedź.Z góry dziękuje i pozdrawiam.MP
Czlowieksniegu Napisano 27 Listopad 2012 Napisano 27 Listopad 2012 A geograficznie to cały Świat?Tak dobrze, to tylko w śp Erze- nawet katalogi, gdzie informacji szczegółowych nie ma, obejmują i geograficznie, i chronologicznie, malutki zakres...
syndia Napisano 2 Grudzień 2012 Napisano 2 Grudzień 2012 Nie do ogarnięcia jest w jednej książce zawrzeć taki materiał,aczkolwiek na początek spróbuj się zapoznać z Katalogiem Monet Świata Krauzego,tyle że to ogólny przegląd popularesów,ale może pomoże Ci w konkretniejszym ukierunkowaniu co chcesz zbierać,czy zależy Ci na konkretnym kraju,okresie,wzorze monet,albo temacie itp.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.