Tomb750 Napisano 20 Listopad 2012 Autor Share Napisano 20 Listopad 2012 Witam, na mapie z mojej okolicy jest naniesiona czerwona linia. Ciągnie się na dość dużym obszarze i obejmuje pola, łąki, lasy. W porównaniu do zdjęć satelitarnych czasami wypada przez pole w poprzek a czasami biegnie naokoło akwenu wodnego. Czy ktoś może mi wytłumaczyć co ona oznacza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 20 Listopad 2012 Share Napisano 20 Listopad 2012 przyjrzyj się pozostałym liniom, które powiedzmy, śa prawie do niej równoległe.Jest to warstwica (linia łączące punkty o tej samej wysokości), która określa ukształtowanie terenu.http://pl.wikipedia.org/wiki/Warstwica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomb750 Napisano 20 Listopad 2012 Autor Share Napisano 20 Listopad 2012 ok. tylko czemu poprawiona na czerwono? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 20 Listopad 2012 Share Napisano 20 Listopad 2012 a tego to już nie wiem. Patrząc na pozostałe warstwice i punkty wysokościowe - komuś było potrzebne uwydatnienie przebiegu tej warstwicy o wysokości 125 m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomb750 Napisano 20 Listopad 2012 Autor Share Napisano 20 Listopad 2012 OK. Dzięki. Może jeszcze ktoś coś wie na ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 20 Listopad 2012 Share Napisano 20 Listopad 2012 Tow. Stalin granicę wyznaczał ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.