batoni Napisano 15 Listopad 2012 Autor Napisano 15 Listopad 2012 Witam!Wpadła mi w ręce taka monetka. Niby wszystko ładnie jest opisane ale mam kilka pytań odnośnie jej:1) Jaki jest nakład i rzadkość monety?2) Czy to tka zwana polerka"? Dowiedziałem się, że została wyczyszczona elektrolizą i płynem Kiwi do mosiądzu i miedzi. Resztki zabrudzeń widać na fotkach. Boję się, czy ten płyn nie spowodował wypolerowania monety i usunięcia detali..3) Wiem, że to pytanie nie jest mile widziane ;) ale jaki jest przybliżony stan zachowania? Zaznaczam, że monetka nie jest na sprzedaż.Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi!Pozdrawiam!
Czlowieksniegu Napisano 15 Listopad 2012 Napisano 15 Listopad 2012 3) Wiem, że to pytanie nie jest mile widziane ;) ale jaki jest przybliżony stan zachowania?"Dlaczego niemile?Dwa- ktoś ją... zabił, stan kaput.
batoni Napisano 15 Listopad 2012 Autor Napisano 15 Listopad 2012 Niemiłe bo moderatorzy się wkurzają gdy użytkownicy się kłócą o stan ;)Wg. Ciebie stan kaput czyli ile? IV? V? Pozastanowy? Informacja tylko dla mnie - nie handlowa :) Gość tłumaczył, że żadne czyszczenie nie pomagało - cała była zapieczona w piachu. Nawet nie wiedział ,że to sreberko. Dopiero elektoliza dała radę.
krzysiek1111 Napisano 15 Listopad 2012 Napisano 15 Listopad 2012 moim zdanie stan monety to (III -) z adnotacją, że była czyszczonaPozdrawiamKrzysiek
batoni Napisano 18 Listopad 2012 Autor Napisano 18 Listopad 2012 Dziękuję Kolegom za opinie.Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.