Skocz do zawartości
  • 0

szabla

grzehu

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Niestety szabla nie wygląda na oryginał. Prócz bicia firmy Eickhorn,w oryginałach było mniejsze i mieściło się pod tarczką jelca, to kolejnym minusem jest sygnatura pod jelcem D.R.R ? Na oryginalnych szablach było GES.GESCH. czyli wzór zastrzeżony.
Zakładam a priori że w tym egzemplarzu coś jest nie teges.
Napisano
sonicsqad ma na myśli że jeśli jest oryginalna to jest to rzecz: poszukiwana,być może bardzo rzadka,przez wielu pożądana,interesująca,zachwycająca,ładna,dla niektórych piękna,warta szczególnego o nią dbania i częstego podziwiania,cenna z własną historią i niegdyś ręką ją dzierżącą,zapewne cenna,a dla niektórych bezcenna,budząca trochę złości i sporo zazdrości.
Pozdrawiam.
Napisano
Oczywiscie zdaje sobie sprawe co znaczy mieć Farta" :) poprostu zdziwiło mnie słowo fanta" . Dzieki x-paweu za szczegółową odpowiedz bo jeszcze bardziej uswiadomilo mnie to ze moze to byc cenna rzecz. Tylko jak mam sprawdzic czy jest to orginał albo kto mogłby mi to zweryfikowac? z szabla znalazłem tez wiele innych rzeczy moze to mogło by swiadczyc ze to naprawde orginał
Napisano

to rzeczy któte znalazłem z szablą. one na 100% sa orginalne czyli moge sadzic ze szabla tez jest orginalna!? ile mogla by byc warta taka szabla i gdzie mozna ja sprzedac???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie