grzehu Napisano 12 Listopad 2012 Autor Napisano 12 Listopad 2012 Koledzy znalazlem taki oto sprzet na wyprowadzce w niemczech i prosze o identyfikacje. Czy ma to jakąś wartość???
System98 Napisano 13 Listopad 2012 Napisano 13 Listopad 2012 oryginalne chodza w Niemczech za 300€ +pzdr
Sōji Okita Napisano 15 Listopad 2012 Napisano 15 Listopad 2012 Niestety szabla nie wygląda na oryginał. Prócz bicia firmy Eickhorn,w oryginałach było mniejsze i mieściło się pod tarczką jelca, to kolejnym minusem jest sygnatura pod jelcem D.R.R ? Na oryginalnych szablach było GES.GESCH. czyli wzór zastrzeżony. Zakładam a priori że w tym egzemplarzu coś jest nie teges.
grzehu Napisano 12 Listopad 2012 Autor Napisano 12 Listopad 2012 Koledzy znalazlem taki oto sprzet na wyprowadzce w niemczech i prosze o identyfikacje. Czy ma to jakąś wartość???
torba5 Napisano 12 Listopad 2012 Napisano 12 Listopad 2012 słabo to na pierwszy rzut oka wygląda ale ....więcej zdjęć głownia ,szczegóły,detale
grzehu Napisano 12 Listopad 2012 Autor Napisano 12 Listopad 2012 Szabla była w metalowej pochwie i w takim opakowaniu
x-paweu Napisano 12 Listopad 2012 Napisano 12 Listopad 2012 sonicsqad ma na myśli że jeśli jest oryginalna to jest to rzecz: poszukiwana,być może bardzo rzadka,przez wielu pożądana,interesująca,zachwycająca,ładna,dla niektórych piękna,warta szczególnego o nią dbania i częstego podziwiania,cenna z własną historią i niegdyś ręką ją dzierżącą,zapewne cenna,a dla niektórych bezcenna,budząca trochę złości i sporo zazdrości.Pozdrawiam.
sonicsquad Napisano 12 Listopad 2012 Napisano 12 Listopad 2012 Fanta"? sory nie zrozumiałem?Miało być farta" - szczęście :)
sonicsquad Napisano 12 Listopad 2012 Napisano 12 Listopad 2012 Ale powyższe tłumaczenie lepiej mi się podoba :)
grzehu Napisano 12 Listopad 2012 Autor Napisano 12 Listopad 2012 Oczywiscie zdaje sobie sprawe co znaczy mieć Farta" :) poprostu zdziwiło mnie słowo fanta" . Dzieki x-paweu za szczegółową odpowiedz bo jeszcze bardziej uswiadomilo mnie to ze moze to byc cenna rzecz. Tylko jak mam sprawdzic czy jest to orginał albo kto mogłby mi to zweryfikowac? z szabla znalazłem tez wiele innych rzeczy moze to mogło by swiadczyc ze to naprawde orginał
grzehu Napisano 12 Listopad 2012 Autor Napisano 12 Listopad 2012 to rzeczy któte znalazłem z szablą. one na 100% sa orginalne czyli moge sadzic ze szabla tez jest orginalna!? ile mogla by byc warta taka szabla i gdzie mozna ja sprzedac???
sonicsquad Napisano 12 Listopad 2012 Napisano 12 Listopad 2012 rób dobre zdjęcia i wklejaj tutaj. Wszelkie punce, napisy, szczegóły. Tylko na ich podstawie ktoś odpowie czy to oryginał.
rodan Napisano 12 Listopad 2012 Napisano 12 Listopad 2012 Wygląda jakby przed chwilą opuściła płatnerza i w świat"
Pytanie
grzehu
Koledzy znalazlem taki oto sprzet na wyprowadzce w niemczech i prosze o identyfikacje. Czy ma to jakąś wartość???
35 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.