Diago Napisano 5 Listopad 2012 Autor Share Napisano 5 Listopad 2012 Witam zabrałem sie za konserwacje tego oto granatu :) granat juz jest rozkręcony z metalem sobie poradziłem (elektroliza ) a co do drewienka mam pytanko czy olej lniany da sobie z nim rade? jest strasznie przesuszone (takiego juz dostałem ) czy zastosować cos innego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 5 Listopad 2012 Autor Share Napisano 5 Listopad 2012 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 5 Listopad 2012 Share Napisano 5 Listopad 2012 http://odkrywca.pl/jak-zabezpieczyc-te-drewno,709806.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 5 Listopad 2012 Share Napisano 5 Listopad 2012 Jak najszybciej wsadź w wodny roztwór PEG (polietylen glikolu). Utrzymuj roztwór (za pomoca np grzałki do akwarium, albo połóż naczynie na kaloryfer) stopniowo go nasycając (PEG) po dwóch tygodniach wyjmij i osusz.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 5 Listopad 2012 Share Napisano 5 Listopad 2012 Pisząc utrzymuj rozztwór" miałem na myśli utrzymuj pokojową temperaturę roztworu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 5 Listopad 2012 Share Napisano 5 Listopad 2012 To co polecił vis 1939 to pieprzenie przekładane tasowaniem i wątpię czy wyciągniesz z tej pyskówki jakieś konkrety;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 5 Listopad 2012 Share Napisano 5 Listopad 2012 Aha, i nie pozwól temu jeszcze bardziej wyschnąć zanim nie włożysz do roztworu- proponuję okłady z mokrej szmaty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 8 Listopad 2012 Autor Share Napisano 8 Listopad 2012 http://allegro.pl/peg-400-poliglikol-glikol-polietylenowy-peg400-i2761156905.html to będzie to?? a on i taj jest już suchy jak pieprz :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.