Skocz do zawartości

Krzyż carski złoty?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam kolegów. Dziś w rejonach bitwy z I wojny wyszedł mi taki oto fant. Podejrzewam że jest to ramię krzyża carskiego. Szukałem w necie, niestety nie natrafiłem na podobny, ale gdzieś już coś podobnego widziałem. Szerokość od góry 23mm, wysokość 17mm. Metal jak widać żółty (złocony?) nie czyszczony, taki wyszedł jedynie przetarty palcami:) Byłbym wdzięczy za pomoc w ewentualnej identyfikacji. Z góry Dzięki

Gregorioo

Napisano
Tu był w wersji oficerskiej srebrny -złocony (50 000 nadanych),szkoda że jakieś ścierwo go zniszczyło bo to b.ładna odznaka.Szukaj reszty
Napisano
Kolego abcd szukałem i przeklinałem tego który to zrobił:) bo nie wydaje mi się żeby sam się rozpadł, znaleziony na polu ornym, ale nie wydaje mi się żeby to zrobiły pługi. Z resztą w miejscówce wielkiej bitwy z powstania styczniowego i pierwszej wojny światowej:) Ale ten krzyż ani do jednej, ani do drugiej nie pasuje:) w zamian, co półtora metra znajdywałem guziki carskie z dwugłowym mutantem i grenadierskie:) o kawałku orła z czako naszego ułańskiego nie wspomnę:) ale to tylko przedpola mojej ogromnej miejscówki:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie