Skocz do zawartości

Tesoro tejon i cewka Nel hunter

aragain2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałem się dowiedzieć jak sprawuje się ta cewka w połączeniu z tym detektorem .Czy oprócz większego pola przemiatania i zasięgu zyskam coś jeszcze? Jak spisuje się w miejscu gdzie jest dużo stalowych śmieci, wśród których chciałbym szukać koloru?

tu masz film z Czech z detech ultimate - choc pewnie widziałeś
http://youtu.be/st_6UV5LHCo
miałem takiego detecha ale na innym wykrywaczu , dla mnie cewka trochę za duża - 13 cali , jest lekka ale ma małą masę i sprawia wrażenie delikatnej na ścierniska , drobne krzaki i kamieniste pola, między osłoną a cewką jest drobna szpara - bardzo łatwo dostaje się tam piach i ziemia a wtedy cewce przybywa wagi , w Czechach bardzo popularny i chwalony jest detech sef 12/10 - jednak jeszcze nie miałem z tą cewką styczności

• 3 years later...
Witam! Odgrzeję tego 3 letniego kotleta, może któryś z kolegów wypróbował przez ten czas Tejona z którąś z niestandardowych cewek nel-a lub detech-a? Szczególnie interesuje mnie jak wypada standardowy koncentryk 9x8' w porównaniu z nel tornado lub detech ultimate.
Pozdrawiam

ja mam tejona i nel-a tornado - zasięgi na pewno większe, gorzej z namierzaniem celu" - nie bardzo sobie radzi, w zależności od gruntu potrafi się wzbudzać, używam tej cewki tylko na łąki, ugory itp., oraz na przechodzone tereny - efekty są, i to najważniejsze

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie