april_86 Napisano 20 Październik 2012 Autor Share Napisano 20 Październik 2012 Witam, ostatnio kupiłem płyn do czyszczenia monet miedzianych, mosiężnych firmy Leuchtturm. Niektóre monety wyczyścił ładnie ale z tą kopiejką stała się masakra ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
april_86 Napisano 20 Październik 2012 Autor Share Napisano 20 Październik 2012 oto co z nią zrobił! moczyłem całą noc i myślałem że to bezpieczne...Ma ktoś pomysł co z tym zrobić?pomocy, bardzo mi na niej zależy bo nie mam takiej w kolekcji jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 21 Październik 2012 Share Napisano 21 Październik 2012 cała noc??!!! a instrukcję użytkowania to przeczytałeś czy tak na pałę sobie czyścisz?? przeczytaj i zastosuj się do instrukcji. Ta monetka jest już stracona :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 22 Październik 2012 Share Napisano 22 Październik 2012 Zasada nr 1 przy konserwacji jakąkolwiek chemią - zawsze kontroluj proces nawet jak producent zaleca długotrwałe moczenie bo czasem (i to dość często)efekty jak na zdjąciach Kolegi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 22 Październik 2012 Share Napisano 22 Październik 2012 Ta moneta jest do uratowania można spróbować ją ponownie spatynować przynajmniej nie będzie tak dawała" po oczachhttp://www.zbieraniemonet.za.pl/patynowanie%20miedzianych.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.