R51 Napisano 15 Październik 2012 Autor Share Napisano 15 Październik 2012 Nie mogłem się powstrzymać i zdublowałem zdjęcia. Tutaj efekty szkiełkowania hełmów. Zabieg jedynie mechaniczny. Czas trwania zabiegu ok. 10 minut na hałer. Obydwa wyjęte z ziemi. Ten pierwszy z gliny. Drugi z suchego piasku przy domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 15 Październik 2012 Autor Share Napisano 15 Październik 2012 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 15 Październik 2012 Share Napisano 15 Październik 2012 Już wcześniej zadałem ci pytanie w odkryciach o tak piękny efekt, a teraz widzę, że sam się nim chwalisz w konserwacji. Na czym polega szkiełkowanie - to to samo co piaskowanie tylko drobinkami szkła(?), czy coś całkiem innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 15 Październik 2012 Autor Share Napisano 15 Październik 2012 W międzyczasie odpowiedziałem Tobie w naszych odkryciach:)To właściwie piaskowanie tylko delikatnie pistoletem a nie typową dyszą stosowaną przez piaskarzy. Frakcje piachu tez najdrobniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 15 Październik 2012 Share Napisano 15 Październik 2012 Mam namierzone dwa harełki, to jak je skombinuję to pomyślę o czymś takim - posiadam sprężarkę z możliwością zamontowania małego pistoletu do piaskowania - może z drobnym piaskiem da radę. Piaskowanie zawsze kojarzyło mi się z czyszczeniem do gołego metalu, a tu takie miłe zaskoczenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 15 Październik 2012 Autor Share Napisano 15 Październik 2012 też byłem miło zaskoczony, podobnie kolega, który odremontował walającą się po zakładzie ojca piaskarkę. Wcześniej podobne efekty widziałem w wykonaniu gościa, który na co dzień szkiełkuje elementy stalowe i wykonał tak kilka hałerów w ramach fuchy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 15 Październik 2012 Autor Share Napisano 15 Październik 2012 Nie jestem fanem stosowania kwasów w konserwacji (no chyba że nisko stężony kwasek cytrynowy do czyszczenia skóry z zabrudzeń) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.