inzynier Napisano 10 Październik 2012 Autor Napisano 10 Październik 2012 Witam do tej pory byłem użytkowałem wykrywacz Garret ace 250 .Prosze pomoć mi wybrąc wykrywacz uniwesalny i dobry z tych które wymieniłem w temacie . Bo poczytałem trochę i już sam nie wiem który byłby odpowiedni. Moja kwota przeznaczona na zakup to 2400 zł .Proszę o porady fachowców i użytkowników tych sprzętów . Miałem możliwość kupić garretta GTI 2500 za 2000 zł plus 2 cewki to dobra cena ? I Fishera F70 za 2100 plus 2 cewki ?
rmg Napisano 18 Październik 2012 Napisano 18 Październik 2012 Witaj, z wymienionych przez ciebie wykrywaczy posiadam T2 i jestem z niego zadowolony, słyszałem opinie że jego minusem jest to że nie zapamiętuje ustawień po ponownym włączeniu, ale ponowne dostrojenie zajmuje ok. pół minuty co nie jest dla mnie przeszkodą nie do przebycia. Sprzęt ten nie ma natomiast podświetlania ekranu, co może przeszkadzać podczas nocnych wypraw. Poza tym T2 jest lekki, dobrze wyważony i szybki. Przez krótki okres miałem też styczność z Garrettem 2500, wszystko w porządku gdyby nie waga tego sprzętu. Pozdrawiam
rufa Napisano 18 Październik 2012 Napisano 18 Październik 2012 witam.posiadam garretta gti2500,od kilku lat.największym minusem jest jego waga,następny minus to aż 8 paluszków AA.reszta to same plusy-wykrywacz uniwersalny o wielu możliwościach i dość prosty w obsłudze-pod warunkiem że przeczytało się ze zrozumieniem,instrukcję obsługi.budowa puszki z elektroniką i zasobnika na baterie-pancerna,trzeba mocno chcieć aby je uszkodzić.na szukanie powaznych i głębokich zakopków,chodzę tylko z gti2500,chociaż na codzienne spacery,zabieram at-pro,ze względu na wagę i większą czułość na kolorowe drobiazgi.
bellial Napisano 20 Październik 2012 Napisano 20 Październik 2012 Uzywam na codzien Garretta , ale polatalem troche na WSVi chyba lepiej poczekac i odlozyc te pare groszy wiecej
traper6 Napisano 20 Październik 2012 Napisano 20 Październik 2012 10 lat biegałem ze Smętkiem. Zmieniły się moje zainteresowania (uciekałem od militarki) i zastanawiałem się nad zmianą wykrywacza. Im dłużej czytałem to forum, tym bardziej głupiałem.Smętek sam na siebie wydał wyrok śmierci. Znalazł mi konkretny depozyt, gdzie było gruuubo.5-u moich znajomych pracowało wtedy na GTI 2500. Każdemu z osobna zadałem jedno pytanie:- Gdyby ci wpadła w ręce większa kasa, to na co byś wymienił swój sprzęt ?Każdy z osobna odpowiedział mi tak samo:- Na żaden inny.I opinia moich dobrych znajomych zdecydowała co mam kupić Po ok. 2-ch miesiącach użytkowania tak mnie wnerwiał, że dałem ogłoszenie na naszym forum, gdyż chciałem się go pozbyć. Przesiadka z wykrywacza z prostą elektroniką na komputer na kiju" była dla mnie koszmarem. Ale spokojnie.... powoli..... Najpierw się zrozumieliśmy, poznaliśmy, potem polubiliśmy, a na końcu zakochaliśmy w sobie.Po 4-ech latach użytkowania, gdyby mi ktoś zadał pytanie czy bym go wymienił na inny to powiedziałbym tak:- Oczywiście. Ale na taki który ma parametry GTI, sam kopie, sam otwiera puszki z piwem i robi jeszcze za kierowcę.Pozdrawiamtraper6
aran Napisano 22 Październik 2012 Napisano 22 Październik 2012 Miałem w ręku garreta 2500 i jest ciężkawy. Też szukam sobie sprzętu ale bardziej ciekawi mnie at pro i at gold z garretów bo wyglądają na bardziej kanarkowy" gabaryt.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.