Skocz do zawartości

Kolekcje klamer vol. XV

huk 100

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 157
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
jak dobrze pamiętam pisałem wam na PS lub na innym forum że najprawdopodobniej była to organizacja religijna a po 1933 roku przejęta przez jedyne i słuszne idee hitlerowskie a że spodobały im się kłosy i łopata to część wizerunku zaprzęgli do nowej idei - ale pewny nie jestem -pozdrawiam

daj rewers

klamerka fajna -pozdro i gratuluję

tak napisałem w pierwszej wersji - myślę że to się pokrywa .

według mnie po wykonaniu i stylu druga połowa lat 20 XX wieku wygląda na to że była to organizacja katolicka a po 33 roku pewnie jak inne została wchłonięta przez faszystów wykorzystali pewnie część godła organizacji ale zostawili główne symbole -pozdro"

przykro mi że nie mogę mojej tezy potwierdzić w 100% procentach -pozdro

stalówka jeszcze żwawa,a co na nieśmiertelniku??? w tym samym miejscu temu samemu kolesiowi dzisiaj wyskoczyła też stalowa, będzie słaba:(
tu fotki po podczyszczeniu, widły też alpakowe tylko bolec stalowy

pytanko do kolegi Huka-a w poście z 2008-01-23 22:08:00 wkleiłeś zdjęcie klamerek nazwane i takie tam :)" jest tam pod klamerką WP jakaś klamra strażacka mam taką dostałem od kumpla ale za żadne skarby nie wiem co to jest domyślam się że strażacka ale co z czym i jaki okres?

http://www.odkrywca.pl/kolekcje-klamer-vol-i,299682.html#299682

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie