huk 100 Napisano 31 Październik 2012 Autor Share Napisano 31 Październik 2012 Pewnie dostał po bebechach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 31 Październik 2012 Autor Share Napisano 31 Październik 2012 aż wyrwało zaczep z hakiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 2 Listopad 2012 Share Napisano 2 Listopad 2012 wielkością idealnie przypomina DJ-ke. brak sygnowań jakaś młodzieżówka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 2 Listopad 2012 Autor Share Napisano 2 Listopad 2012 daj rewers :) jedno jest pewne to pudełko klamry M-95 a co do przynależności to już tego nawet najstarsi górale nie będą wiedzieć -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 2 Listopad 2012 Share Napisano 2 Listopad 2012 proszę:)Na awersie widać okrągły zarys. Ale to i tak nic nie da:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greku Napisano 5 Listopad 2012 Share Napisano 5 Listopad 2012 witam, kolesiowi wyskoczył taki elektryk, klamerka nie sygnowana? wczesna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 5 Listopad 2012 Autor Share Napisano 5 Listopad 2012 witam greku, model wprowadzony po 1931 roku fajne trafienie moje masz tu -pozdro http://myvimu.com/exhibit/13119217-klamra-ss-alpakahttp://myvimu.com/exhibit/45752317-klamra-zolnierza-ss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 5 Listopad 2012 Share Napisano 5 Listopad 2012 a teraz ta klamra która wyszla koledze meczymy sie z nią od sierpniaNiby klamra FAD ale ten Kielich?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 5 Listopad 2012 Autor Share Napisano 5 Listopad 2012 jak dobrze pamiętam pisałem wam na PS lub na innym forum że najprawdopodobniej była to organizacja religijna a po 1933 roku przejęta przez jedyne i słuszne idee hitlerowskie a że spodobały im się kłosy i łopata to część wizerunku zaprzęgli do nowej idei - ale pewny nie jestem -pozdrawiam daj rewers klamerka fajna -pozdro i gratuluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 5 Listopad 2012 Autor Share Napisano 5 Listopad 2012 tak napisałem w pierwszej wersji - myślę że to się pokrywa . według mnie po wykonaniu i stylu druga połowa lat 20 XX wieku wygląda na to że była to organizacja katolicka a po 33 roku pewnie jak inne została wchłonięta przez faszystów wykorzystali pewnie część godła organizacji ale zostawili główne symbole -pozdro"przykro mi że nie mogę mojej tezy potwierdzić w 100% procentach -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 5 Listopad 2012 Share Napisano 5 Listopad 2012 a nie wiedziałem nawet że na PS-a wrzucili. dzięki za pomoc.na dniach wrzuce rewers. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 6 Listopad 2012 Share Napisano 6 Listopad 2012 U mnie w tym roku kiepsko z klamerkami, jedna tylko taka stalówceczka elektryczna. Co nie zmienia faktu że cieszy gdyż w miarę czytelna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 6 Listopad 2012 Share Napisano 6 Listopad 2012 dzisiejszy nabytek , od złomiarza za 30zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 6 Listopad 2012 Share Napisano 6 Listopad 2012 rewers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greku Napisano 8 Listopad 2012 Share Napisano 8 Listopad 2012 stalówka jeszcze żwawa,a co na nieśmiertelniku??? w tym samym miejscu temu samemu kolesiowi dzisiaj wyskoczyła też stalowa, będzie słaba:(tu fotki po podczyszczeniu, widły też alpakowe tylko bolec stalowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greku Napisano 8 Listopad 2012 Share Napisano 8 Listopad 2012 tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 8 Listopad 2012 Autor Share Napisano 8 Listopad 2012 greku fiu fiu fajnie wyszła :) w czym moczona w amoniaku ? -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greku Napisano 8 Listopad 2012 Share Napisano 8 Listopad 2012 nie, żadnej chemii, tylko druciana szczotka, oczywiście nie stalowa tylko mosiężna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greku Napisano 9 Listopad 2012 Share Napisano 9 Listopad 2012 pawel88 co na blaszce???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greku Napisano 9 Listopad 2012 Share Napisano 9 Listopad 2012 sorki 888 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sajmon75 Napisano 11 Listopad 2012 Share Napisano 11 Listopad 2012 pytanko do kolegi Huka-a w poście z 2008-01-23 22:08:00 wkleiłeś zdjęcie klamerek nazwane i takie tam :)" jest tam pod klamerką WP jakaś klamra strażacka mam taką dostałem od kumpla ale za żadne skarby nie wiem co to jest domyślam się że strażacka ale co z czym i jaki okres?http://www.odkrywca.pl/kolekcje-klamer-vol-i,299682.html#299682 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 11 Listopad 2012 Autor Share Napisano 11 Listopad 2012 sajmon daj fotkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sajmon75 Napisano 11 Listopad 2012 Share Napisano 11 Listopad 2012 masz podobna w tamtym poście stąd moje pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 12 Listopad 2012 Autor Share Napisano 12 Listopad 2012 klamra powojenna http://www.beck-militaria.de/Koppel-und-Koppelschloesser/Weimar-1918-1933/Feuerwehr-Koppelschloss::13096.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 12 Listopad 2012 Autor Share Napisano 12 Listopad 2012 proszę nie sugerować się stroną :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.