Inventor Napisano 3 Październik 2012 Autor Napisano 3 Październik 2012 Witam Proszę o pomoc w identyfikacji tego przedmiotu.Wpinka?Chyba była srebrzona,widać jakieś resztki chyba sreberka,brak sygnatur Pozdrawiam
tyfus Napisano 3 Październik 2012 Napisano 3 Październik 2012 to nie od krawata - ta opcja była dyskutowana i poległa ...
Nadwojciech Napisano 30 Grudzień 2012 Napisano 30 Grudzień 2012 Tyfus specjalnie dla Ciebie rzymacze skarpetek" z kolekcji znajomego.Dzięki Jacku za zdjęcia.
Inventor Napisano 4 Październik 2012 Autor Napisano 4 Październik 2012 Wpinka zalegała wśród carskich fantów,może to jakiś trop? Wiem, że bolszewicy wybierali z pośród chłopów komitety rewolucyjne i coś im tam przypinali. Czerwony kolor na wpince też by pasował. Ale to tylko przypuszczenia. Tajemniczy fant też cieszy,no i ma swój klimat…dzięki koledzy za pomoc.Pozdrawiam
Inventor Napisano 29 Grudzień 2012 Autor Napisano 29 Grudzień 2012 Witam,odświeżam wątek Wpadła kolejna tajemnicza wpinka,mechanizm zapięcia nie różni się niczym od poprzedniej natomiast przednia część jest grawerowana. Zdobienie przypomina siodło, czapkę, i jakby jakieś kijki. Może ktoś rozpozna ten znaczek Pozdrawiam
tyfus Napisano 29 Grudzień 2012 Napisano 29 Grudzień 2012 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=689461
Inventor Napisano 3 Październik 2012 Autor Napisano 3 Październik 2012 Witam Proszę o pomoc w identyfikacji tego przedmiotu.Wpinka?Chyba była srebrzona,widać jakieś resztki chyba sreberka,brak sygnatur Pozdrawiam
tyfus Napisano 3 Październik 2012 Napisano 3 Październik 2012 sporo tych przedmiotów przewinęło się przez Forum - jak pamiętam konkretnego ID nie było ...poszukam zaraz wątków w tym temacie.
kopijnik2 Napisano 3 Październik 2012 Napisano 3 Październik 2012 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=689461#1270432
tyfus Napisano 3 Październik 2012 Napisano 3 Październik 2012 no właśnie ...nie wiem czemu, ale cały czas mi chodzi po głowie opcja : rzymacze skarpetek"naoglądał się tego człowiek w telewizji, na starych filmach, ale z bliska nie widział ...
Pytanie
Inventor
Witam
Proszę o pomoc w identyfikacji tego przedmiotu.Wpinka?
Chyba była srebrzona,widać jakieś resztki chyba sreberka,brak sygnatur
Pozdrawiam
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.